maandag 26 mei 2014

Tips bij webhosting

Bij webhosting is het van belang dat je weet welke soorten er zijn voordat je je keuze gaat maken. Voor het maken van een eigen website heb je namelijk webruimte nodig. Deze heb je meestal al bij je eigen provider, hierbij heb je PHP of MySQL tot je beschikking. Maar je kunt het ook anders doen, je kunt je eigen domeinnaam registreren  en dan samen met een hosting pakket of een subdomein. Hierbij is het wel van belang dat je weet dat je adres publiekelijk opvraagbaar is via domeinnaam registers.


Alternatief


Je kunt ook kiezen voor een subdomeinnaam. Hierbij heb je de keuze uit diverse hostingproviders. Een aantal providers bieden het aan samen met PHP en een MySQL database. Weet je al of je hier gebruik van wil maken of dat je voor bovenstaande optie kiest? Het gaat er om dat je weet wat de voordelen zijn en wat je wensen zijn. Aan de hand daarvan kun je bekijken wat je het beste kunt doen…


Aandachtspunten provider


Als je een hosting provider hebt gekozen wil dat niet zeggen dat je direct de beste hebt gekozen. Ook wil de goedkoopste aanbieder niet meteen zeggen dat het de beste is. Je moet je afvragen wat je wensen zijn. Je hoeft niet perse telefonische support, maar een antwoord krijgen via de e-mail is wel prettig. Er zijn mensen die de voorkeur geven aan  een hostingprovider die draait op het Linux platform. Zij zijn van mening dat Windows beperkingen of moeilijkheden met zich mee kan brengen. Het is belangrijk dat je je keuze gaat maken aan de hand van een aantal feiten. Zoek daarom de voordelen op van Linux en daarna van Windows. Vervolgens kun je de voordelen en nadelen tegen elkaar afwegen en dan bekijken wat het beste bij jouw wensen past. Uiteraard kun je ook meteen een forum op internet raadplegen en naar ervaringen vragen. Als je binnen de topics gaat zoeken vind je vaak al een aantal berichten die over deze vraag gaan want steeds meer mensen zijn op zoek naar de beste provider. Doordat je nu weet hoe je er achter kunt komen kun je de tijd nemen en dan bewust je keuze maken.



Tips bij webhosting

Geen opmerkingen:

Een reactie posten