dinsdag 27 mei 2014

5 tips voor het schrijven voor de perfecte paginatitel

Een goede paginatitel hebben is ontzettend belangrijk, want een goede titel overtuigt potentiële bezoekers om op jouw website te klikken. Daarnaast is de titel één van de meest belangrijkste aspecten voor zoekmachine optimalisatie. Hieronder hebben we 5 tips voor je op een rij gezet waar je de perfecte paginatitel mee kunt schrijven.


Tip 1: Hoe korter hoe beter


De waarde van een paginatitel wordt verdeeld onder het aantal woorden. Hoe minder woorden een paginatitel heeft, hoe meer waarde de afzonderlijke woorden hebben.


Tip 2: Gebruik een activerende paginatitel


Een paginatitel zal het meeste opvallen in de zoekresultaten. Het is daarom belangrijk dat jouw titel het meeste opvalt en dat het de bezoekers activeert om naar jouw website te gaan. Gebruik daarom dus bijvoorbeeld call to actions die bezoekers triggeren tot een bepaalde actie zoals klikken.


Tip 3: Zet de keyword vooraan de paginatitel


Wanneer je de keyword aan het begin van jouw paginatitel plaats zal het meer waarde hebben, dan wanneer je het aan het einde van de paginatitel plaats. Probeer daarom dus geen onnodige woorden aan het begin van de titel te plaatsen.


Tip 4: Gebruik je bedrijfsnaam in de titel


Vrijwel elke bezoeker scant enkel de titels van een zoekresultatenpagina. Wanneer jouw bedrijfsnaam steeds vaker voorkomt, zal dit de naamsbekendheid van jouw bedrijf vergroten.


Tip 5: Maak de titel relevant voor de pagina


Dit is misschien wel de belangrijkste tip. Maak de titel relevant voor de pagina, want de grootste irritatie voor bezoekers is op een website te komen met content waarbij de titel afwijkt van de content. Je wilt relevante bezoekers op je website hebben en deze bereiken door goede content met relevante titels aan te bieden.


Heb jij nog meer tips om een goede pagina titel samen te stellen? Laat het ons weten door een reactie achter te laten.



5 tips voor het schrijven voor de perfecte paginatitel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten