maandag 19 mei 2014

Gratis of betaalde webhosting

Als je op zoek bent naar hosting voor je website ga je op zoek naar een gratis host of naar een betaald hostingpakket. Er kan niet gezegd worden wat de beste keuze is, dit hangt namelijk af van je situatie. Het ligt er aan wat je precies wil, als je dan voldoende hebt aan een gratis webhost, waarom dan betalen? Maar bij sommige websites moet je wel een betaald pakket aanschaffen. Gratis hosting kan een aantal nadelen hebben. Maar om te beginnen en je horizon te verbreden, is gratis hosting een goede eerste stap. Je kunt experimenteren, je kunt veel leren over je ontwerp en vroeger kon je een goed pakket krijgen bij een gratis host. Dit was vroeger nu is dat anders. Er zijn een groot aantal nadelen die vastzitten aan gratis host.


Nadelen gratis hosting


Bij gratis hosting heb je vaak te maken met reclame. Veel mensen klagen hier ook over. Er mag namelijk reclame op je pagina’s worden geplaatst. Er staan vaak banners en sommige hosts hebben niet alleen pop-ups maar ook ad-frames. De reclame is niet fraai, maar het is de manier waarop de hosts kunnen bestaan. Bij de gratis hosting heb je ook beperkingen in de hoeveelheid dataverkeer. Soms heb je maar 500 MB per maand. Het lijkt wel veel en voor een persoonlijke site is dat ook voldoende. Maar bij een populaire website is dat niet genoeg, ook niet wanneer je filmpjes e.d. gebruikt. Dan ben je al snel meer dan 500 MB per maand kwijt en dan? Dan zijn er kosten aan verbonden en is er dus geen gratis hosting meer. Ook de webruimte is vaak beperkt. Er is vaak een vast aantal megabytes per website dat gratis wordt aangeboden, vaak tussen de 5 en de 10 MB. Als je site gaat groeien is dat echter een probleem. Ook wanneer je je bezoekers iets extra’s aan wil bieden zal dat niet gaan. Je krijgt dan ook te maken met beperkingen in de (programmeer)talen die je kunt gebruiken. Er zijn wellicht ook diensten die je graag wil gebruiken en die je niet worden aangeboden bij de gratis hosts. Je kunt hierbij denken aan pop3 e-mail, een goede helpdesk en toegang tot Telnet en SSH. Meestal is er sprake van een lage snelheid en kunnen er eerder storingen optreden dan bij betaalde hosting. Bezoekers zullen zich hier aan irriteren en hierdoor komen er minder mensen naar je website. Vaak heb je ook een lange URL als je een gratis hosting kiest. Bezoekers kunnen de naam vaak niet onthouden en dit zorgt er voor dat ze niet zo gemakkelijk terugkomen.


Welke hosting kies je?


Of je nu betaalde hosting kiest of gratis hosting, het gaat er om dat het aan je wensen voldoet. Over het algemeen kan worden vastgesteld dat een betaalde webhosting betere prestaties levert dat een gratis host. Ben je een beginnende webmaster of wil je een kleine en persoonlijke site maken? Dan is gratis hosting een goede keuze. Maar als je een grotere site hebt met veel dataverkeer dan ben je bijna gedwongen om te kiezen voor betaalde hosting. Veel bedrijven kiezen kwaliteit en professionaliteit en dan is betaalde hosting de beste optie. Het ligt er dus ook aan waar je de site voor maakt en wat je er mee wil bereiken. Professionaliteit straal je uit door betaalde hosting en minder met gratis hosting vanwege de reclame die je hier vaak tegen komt.



Gratis of betaalde webhosting

Geen opmerkingen:

Een reactie posten