donderdag 8 mei 2014

SSL-certificaten uitgelegd

Wanneer je als website-eigenaar of webwinkelier in aanmerking komt met SSL-certificaten, wil je natuurlijk alleen het beste voor je klanten. Zo moeten gegevens niet zomaar gestolen kunnen worden. Daarom wil je natuurlijk alles aan doen om gevoelige informatie van jouw bezoekers te versleutelen. Met Secure Sockets Layer, oftewel SSL, kun je voor deze versleuteling zorgen. Maar welke SSL-certificaten zijn er eigenlijk, hoe installeer je ze en waarom zou je SSL-certificaten willen?


Wat bevatten SSL-certificaten eigenlijk?


SSL-certificaten bevatten een protocol wat het online uitwisselen van gegevens beveiligt. Hierdoor is veilige communicatie en gegevensoverdracht via het internet mogelijk. SSL-certificaten zorgen er eigenlijk voor dat de identiteit van je website versleuteld is en als zijn bezoekers valideert. In SSL-certificaten kun je de volgende informatie vinden:


  • De certificaathouder

  • Het domein

  • De Certificate Authority die het certificaat heeft uitgegeven

  • Het root-certificaat

  • Het land waarin het certificaat is uitgegeven

Je kunt zeer makkelijk merken of een SSL-certificaat geactiveerd is. In je browser kijk je naar de url en wanneer het adres van de website met ‚https’ begint en je ziet een gesloten hangslot bovenin de browser, dan weet je dat de SSL-certificaat geactiveerd is en werkt.


Hoe installeer je een SSL-certificaat en welke SSL-certificaat moet je kiezen?


Als je wilt weten hoe je een SSL-certificaat wilt installeren, dan moet je weten dat dit verschilt webserver. Wat je het beste kunt doen is even contact opnemen met jouw hostingprovider, want die kan je precies vertellen hoe je het beste een SSL-certificaat moet installeren.


Je zit helemaal fout om te denken dat je nooit een certificaat nodig zult hebben en hierdoor lekker goedkoop uit de kosten kunt blijven. Want als een hacker jouw klanteninformatie kan stelen, dan zal dit niet alleen jouw reputatie kosten, maar ook je klantenbestand en zit je nog verder in de kosten wanneer je alle schade zult moeten vergoeden.


Vooral wanneer je een webwinkel hebt is het verstandig om een SSL-certificaat te installeren. Ook al geef je alleen je klant hiermee een veilig gevoel. Bij het installeren van een SSL-certificaat is het verstandig om na te gaan wat voor veiligheid je wilt bieden en wat voor veiligheid jouw bezoekers en klanten van jouw webwinkel verwachten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten