donderdag 17 juli 2014

Beveiliging van je internet




Wanneer je gaat internetten moet je er wel voor zorgen dat je dat op een veilige manier gaat doen. Het is zeker aan te raden als je bijvoorbeeld draadloos gaat internetten ervoor te zorgen dat de computer die je gebruikt goed is beveiligd. Gebruik je een onbeveiligd draadloos netwerk dan kun je dit hetzelfde zien als wanneer je de auto niet op slot doet als je gaat winkelen. Iedereen die dat maar wil kan zomaar aan je spullen zitten.


Draadloos netwerk

Als je een draadloos netwerk onbeveiligd aan laat staan dan ligt de informatie die op de computer in het netwerk staat zomaar voor iedereen op straat. Ook is het zo als je de computer niet goed hebt beveiligd iedereen in je computer kan rondsnuffelen, maar ook data kopiëren of wissen. Wat je ook nog kunt meemaken is dat er een e-mail verstuurd kan worden onder jouw naam. Als je iemand treft die een beetje verstand van een computer heeft dan is het mogelijk als je de computer niet goed hebt beveiligd om bijvoorbeeld virussen achter te laten, maar hij kan ook jou de toegang tot je eigen netwerk ontzeggen.


Op jouw kosten..

Heb je een onbeveiligde computer dan is het mogelijk dat anderen met jou internetverbinding grote hoeveelheden data binnen kan halen, als voorbeeld kun je noemen het downloaden van films. De kosten die je krijg voor het downloaden van de films zijn dan allemaal voor jou. Het is zo dat de digitale informatie die je wil versturen in een soort van pakketjes over een netwerk gaat, dit kan door een draad maar ook draadloos door de lucht. Een bepaalde versleuteling zorgt ervoor dat de pakketjes die je wil versturen niet door anderen geopend kunnen worden. Om dit goed te beveiligen moet je ervoor zorgen dat je een wachtwoord hebt. Als het wachtwoord dat je doorgeeft verkeerd is dan kun je niet in de computer en blijft al de informatie waar hij is. Het is dus belangrijk dat je de computer goed beveiligd.




Beveiliging van je internet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten