zondag 20 juli 2014

Google wil internet veiliger maken




Google is van plan om een team beveiligingsonderzoekers aan het werk te zetten om het internet veiliger te maken. Zij gaan hierbij ook software van andere bedrijven onder de loep nemen. Het doel van het project is om het aantal ‘zero day’-beveiligingsproblemen af te doen nemen. Het onderzoeksproject heeft de naam Project Zero gekregen. Beveiligingsonderzoeker Chris Evans van Google zegt het volgende hierover: “Je zou het web moeten kunnen gebruiken zonder angst dat criminelen of overheden bugs misbruiken om je computer te infecteren, geheimen te ontfutselen of je communicatie in de gaten te houden”.


Geen specifieke opdracht

Het nieuwe team binnen Google van beveiligingsonderzoekers krijgt geen specifieke opdracht mee. Zij hebben wel een doel en dat is dat het aantal mensen dat te maken krijgt met gerichte, geavanceerde aanvallen ‘sterk afneemt’. Evans zegt hierover: “We huren de beste beveiligingsonderzoekers in en laten ze honderd procent van hun tijd besteden aan het verbeteren van veiligheid op internet”. Welk voordeel Google zelf uit het project denkt te kunnen halen is nog niet duidelijk.


Verder onderzoek…

Software van andere bedrijven wordt ook bekeken en de beveiligingsproblemen worden aanvankelijk vertrouwelijk gedeeld met de maker van de software. Als het gedicht is dan wordt het gepubliceerd in een database. De nieuwe beveiligingsexperts zullen onder andere zoeken naar nieuwe manieren om beveiligingsproblemen te omzeilen. Momenteel is Google nog op zoek naar onderzoekers om het team mee te vullen. Het nieuwe team zal zich richten op gerichte, geavanceerde aanvallen op personen. Het gaat daarbij voornamelijk over zero day-beveiligingsproblemen: bugs die nog niet zijn opgelost.




Google wil internet veiliger maken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten