dinsdag 22 juli 2014

Hoe kun je wachtwoorden veilig opslaan?




Het schijnt niet anders meer te kunnen, je moet tegenwoordig op vele websites inloggen. Dit kan je alleen maar als je ook een account hebt aangemaakt. Wanneer je een account aanmaakt is het in de meeste gevallen ook zo dat je een wachtwoord aan moet maken, dit heb je namelijk weer nodig om in te kunnen loggen. De grote kunst die je nu hebt is om al deze wachtwoorden te kunnen onthouden. Je kunt op het internet gelukkig genoeg programma’s en apps vinden die je eventueel zouden kunnen helpen.


Gemiddeld aantal websites

Het is op het moment zo dat de gemiddelde internetgebruiker tussen de tien en veertig verschillende websites, diensten of apps gebruikt waar je een wachtwoord voor nodig hebt om in te kunnen loggen. Er is bijna niemand op het internet die voor elke website een ander wachtwoord gebruikt. Je gebruikt vaak hetzelfde wachtwoord. Het is bijna niet meer mogelijk om als internetgebruiker de wachtwoorden die je gebruikt te onthouden, zeker niet als je voor elke website of dienst een wachtwoord met cijfers, tekens en hoofdletters gaat gebruiken. Je kunt natuurlijk wel al je wachtwoorden opslaan in een browser, maar dit is wel gevaarlijk, dit omdat ze dan relatief makkelijk te achterhalen zijn.


Ontwikkeling van diensten

Er zijn de laatste tijd verschillende diensten ontwikkeld, deze diensten kunnen je helpen met het gebruik van verschillende en veilige wachtwoorden. Als je gaat kiezen voor een programma om je wachtwoorden te onthouden dan zou je kunnen kiezen voor het programma lastpass. Met het gebruik van lastpass heb je maar een wachtwoord nodig om al je andere wachtwoorden te kunnen onthouden maar ook te kunnen gebruiken, dat is het laatste wachtwoord. Het programma lastpass is gratis en je kunt het op al de platformen gebruiken, van Windows tot Android en iOS. Gebruik je Windows of OS X dan hoef je alleen maar een plug-in te instaleren in de browser die je gebruikt. Je moet dan wel een account aanmaken om al de wachtwoorden die je gebruikt te kunnen importeren en in te stellen.




Hoe kun je wachtwoorden veilig opslaan?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten