vrijdag 11 juli 2014

De beste manieren om lezers naar je blog te krijgen




Op het internet vind je verschillende artikelen die bezaaid zijn met goede raad om meer bezoekers en lezers naar je website te krijgen, maar welke van die tips renderen nu het beste? Daarom hebben we hieronder een aantal tips onder gezet die je kunt gebruiken om meer lezers en bezoekers naar je website te trekken.


1. Let op de SEO van je blog


Zoekmachine optimalisatie is de sleutel tot meer verkeer naar je blogberichten. Zorg daarom voor een goede basis en optimaliseer je artikelen dan zo goed mogelijk. Hierdoor zullen blogartikelen beter zichtbaar zijn in de zoekmachines.


2. Zorg voor interne linkbuilding


Het koppelen van eerdere gepubliceerde berichten aan je nieuwere content is zeker een goede manier om meer lezers naar je blog te krijgen. Zo zorg ten eerste voor interne linkbuilding en het zet lezers er na toe om meer van je artikelen te lezen. Daarnaast zorgt interne linkbuilding ook ervoor dat Google sneller uit kunnen zoeken waar je blog over gaat.


3. Zorg voor leesbare teksten


Het schrijven van blogartikelen in correct Nederlands blijft soms moeilijk, maar daar blijft het natuurlijk niet bij. Zorg voor een optimale opmaak en indeling van je blog. Vermijd daarbij te lange lappen tekst, maak gebruik van tussenkopjes en witruimtes. Kies daarnaast voor een lettertype wat eenvoudig en goed te lezen is.


4. Baken goed je onderwerpen af


Probeer je goed te specialiseren is jouw branche. Zo zul je in het begin potentiële bezoekers verliezen, maar je wint hier wel weer trouwe lezers mee, omdat ze weten wat ze van je kunnen verwachten. Dit in combinatie met een persoonlijke stijl zal je hierdoor uniek worden in jouw niche.


5. Laat inhoudelijk sterke reacties achter op andere blogs


Doe dit regelmatig en doe dit binnen jouw niche. Er wordt veel gediscussieerd online op blogberichten en in reacties kun je waardevolle informatie achterlaten met een link naar je website. Hierdoor kun je meer verkeer trekken naar je website.


6. Word actief op social media


Een link naar je website of blog op elke social media kanaal waar je actief bent is zeker verstandig. Zonder engagement zul je weinig bereiken met je blogartikelen en met social media kun je blogartikelen meer in de spotlight zetten.


7. Plaats smeuïge koppen boven je artikels


En dit is misschien wel het belangrijkste van allemaal, zorg voor smeuïge koppen boven je blogartikelen. Dit zorgt ervoor dat bezoekers in de zoekresultaten op je blogartikelen willen gaan klikken. Krachtige koppen zorgen namelijk voor meer aandacht en krachtige tussenkoppen houden je publiek bij de les.




De beste manieren om lezers naar je blog te krijgen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten