dinsdag 29 juli 2014

Hackers aan het stelen bij ECB




Uit een melding die je onlangs kreeg van het ECB kon je opmaken dat er hackers toegang hadden gekregen tot een database van de Europese Centrale Bank. Omdat de hackers toegang hadden gekregen is nu de kans groot dat je persoonsgegevens zijn buitgemaakt, het gaat om persoonsgegevens als e-mail adressen, telefoonnummers maar ok al je andere gegevens.


Gegevens

Volgens de ECB gaat het alleen om de gegevens van mensen die zich hebben opgegeven voor als je aan een evenement mee wil gaan doen. Je kunt er als klant zijnde zeker van zijn dat er geen toegang is geweest tot gevoelige gegevens, de gevoelige financiële markten kunnen zeker niet worden gemanipuleerd. De gehackte database waar je over spreekt bevindt zich specifiek ook op een andere locatie dan de interne systemen van de ECB. De ECB laat weten dat het lek waaraan je te danken hebt dat het toegankelijk was inmiddels is gedicht. Je kunt wel begrijpen dat het voor ons nu nog onduidelijk is van hoeveel mensen de privégegevens zijn buitgemaakt.


Duidelijkheid

De ECB kreeg pas duidelijk nadat er een anonieme e-mail binnen kwam waarin je kon lezen dat de hacker geld eiste in ruil voor het terug geven van de gestolen data. Je kunt wel stellen dat de ECB zijn data beveiliging zeer serieus neemt aldus de bank in de verklaring. Je kunt als bank natuurlijk snel een onderzoek opstarten, we hebben ook de Duitse politie geïnformeerd. Ook dit kun je weer laten vallen onder cybercrime, je moet natuurlijk ook als bank alles doen om cybercrime tegen te gaan. Je kunt als bank zijnde bijvoorbeeld gaan praten over dit soort problemen met andere banken, je kunt hier alleen maar voordeel uithalen, er zijn heus wel meerdere banken die dit soort zaken aan de hand hebben of hebben gehad. Dat je cybercriminelen slecht of niet kunt pakken is wel bekent, het is dus belangrijk dat je samenwerkt en op deze manier proberen cybercriminaliteit tegen te gaan.




Hackers aan het stelen bij ECB

Geen opmerkingen:

Een reactie posten