vrijdag 18 juli 2014

De voordelen van de cloud




Voor welke type cloud je ook kiest, voor alle varianten gelden er voordelen. In dit artikel zullen we ze voor je op een rij zetten, zodat je zelf kunt bepalen op het past bij de wensen en eisen op IT-gebied die je hebt. Hieronder staan alle voordelen van de cloud:


Je kiest voor een kostenefficiënte IT-oplossing


Dankzij de cloud hoef je geen grote investering te doen in upgrades en hardware. Daarnaast betaal je alleen voor wat je gebruikt, dus het is een kostenefficiënte IT-oplossing. Maar als je helemaal geen omkijken wilt hebben naar je IT, dan kun je kiezen voor managed Cloud.


Alles op wensen en eisen af te stemmen


Met cloud computing profiteer je eigenlijk van een breed scala aan computing-, storage- en netwerkproducten. Zo is alles mogelijk, wat je wensen en eisen ook zijn. Of je nu complexe hostingbehoeften hebt met brede infrastructuureisen of op zoek bent voor websites met veel verkeer. In dat geval maakt de cloud het mogelijk om kosten te verlagen en de operationele efficiëntie, productiviteit, wendbaarheid en flexibiliteit te verhogen.


Gegevens zijn veilig


Uiteraard wil je al je bestanden en communicatie beschermen tegen hackers om zo het verlies van inkomsten en reputatieschade tegen te gaan. Zo zul je misschien zelfs moeten voldoen aan strikte verplichting wat betreft databeveiliging en privacy en samen met je cloudprovider kun je aan alle eisen voldoen.


Schalen wanneer je wilt


De cloud kan samen met je bedrijf meegroeien. Zo kun je capaciteit toevoegen of weghalen en zo alleen betalen voor wat je gebruikt. Optimale schaalbaarheid is dus zeker een groot voordeel.


Snel aan de slag


Voor een IT-infrastructuur op enterpriseniveau hoeft u tegenwoordig geen dure hardware aan te schaffen en te installeren, dus je kunt heel snel aan de slag met uw ideeën. De time-to-market wordt daardoor korter.




De voordelen van de cloud

Geen opmerkingen:

Een reactie posten