maandag 14 juli 2014

Samenwerken met bloggers is meer dan gastbloggen




Wanneer je een fanatieke blogger bent, zul je telkens weer op zoek bent naar inspiratie. Daarnaast zul je ook nog moeten zorgen dat je blog een beetje bezoekers trekt en daar sta je als blogger helemaal alleen voor, of toch niet?


Als je aan samenwerkende bloggers denkt, dan zul je natuurlijk spontaan denken aan gastbloggen en alles wat daar bij komt. Dit is zeker een duidelijke vorm van samenwerking tussen bloggers, het kan soms zeker ook redelijk intensief zijn en niet altijd even lonend. Maar het samenwerken met bloggers kan ook op een veel vrijblijvender manier en ook met minder druk.


Begin klein


Bij startende bloggers is het vaak een kwestie van je stoute schoenen aantrekken. Vaak leeft het idee dat om te kunnen samenwerken met collega’s jouw eigen blog minimaal net zo groot moet zijn. Zeker spelen deze aspecten een rol, maar er staan veel mensen open voor een samenwerking.


Daarom begint alles met het schrijven van je blogposts. Vertel boeiende verhalen en je hoeft natuurlijk niet opnieuw het wiel uit te vinden. Maak er een gewoonte van om iedereen die je inspiratie geeft te vernoemen in je blogberichten en voeg een goede link daarbij. Dit is het kleine begin van netwerken.


Stiekem zijn


Dit lijkt misschien een beetje nietig gebaar, maar het kan zeker grote gevolgen hebben. Het is namelijk een effectieve manier om banden te smeden of aan te halen met je mede-blogger. Wanneer je inspiratie bij een bepaald artikel vandaan haalt, dan moet je zeker verwijzen naar dit stuk.


Waarom? Indien het om een WordPress-blog gebruik kan maken van pingbacks. De mede-blogger waar je naar verwijst zal dan een notificatie krijgen dat een artikel elders op een website genoemd wordt. Zonder dat je een stap gezet hebt, loop je jezelf in de kijker bij je collega.


Samenwerken met bloggers via social media


Met social media kun je jouw website een grote boost geven. Je eigen blogs delen via social media is echt een kunst. Maar doe jezelf een dienst en deel goede content van gewaardeerde mede-bloggers ook via je social media kanalen en doe dit regelmatig. Hieronder vindt je de voordelen er van:


  • Je werkt je binnen het netwerk van een collega

  • Je collega kan uiteindelijk ook jouw werk beginnen te delen

  • Je toont aan je volgers dat je graag andermans werk deelt

  • Volgers van je collega zien dat jij ook waardevol bent in jouw niche/branche


Samenwerken met bloggers is meer dan gastbloggen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten