vrijdag 25 juli 2014

CSDA certificering i3D.net




I3D.net heeft haar CDSA certificering vernieuwd. Dit is gebeurd in mei 2014. Deze certificering is in het leven geroepen om de veiligheid van een aantal zaken te kunnen waarborgen. Het gaat dan om klantgegevens, persoonsgegevens en intellectuele eigendommen. Er is de laatste steeds meer kritiek op de beveiliging van deze gegevens, het certificaat is een eerste stap om dit te verhelpen. CDSA en het Anti Piracy and Compliance Program zijn op dit moment nog onbekend. Maar de verwachting is dat dit snel zal veranderen.


CDSA redelijk onbekend in bedrijfsleven

Bekende certificeringen die ondertussen al volop in gebruik zijn in het bedrijfsleven zijn onder andere ISO/IEC certificeringen. De CDSA is een stuk onbekender. Een andere (bij)naam voor het certificaat is de Hollywood ISO. Het Anti Piracy and Compliance Program (APCP) is ontwikkeld door CDSA. Het is het eerste wereldwijde onpartijdige en onafhankelijke certificeringssysteem. Het voldoet aan de internationaal gestelde normen. ‘


Veiligheid en integriteit

CDSA heeft met behulp van de media- en entertainmentindustrie op een zestal continenten tal van bedrijven gecertificeerd met de standaarden van APCP. Dit is het enige programma dat erkend wordt door de overheden over de hele wereld. Dankzij CDSA wordt intellectueel eigendom beschermd door middel van veiligheid en integriteit. DE ISO/IEC 27001 certificering is geijkt en is ook van belang voor i3D.net. Bedrijven die content georiënteerd zijn hebben baat bij een CDSA certificering. I3D.net heeft de jaarlijkse audit met gemak gehaald en dat stemt veel klanten dan ook zeer tevreden. Daardoor is i3D.net uniek in Nederland. Veel bedrijven zijn zich er nog niet van bewust dat deze certificering een antwoord is op de vragen die leven op het gebied van de veiligheid van klantgegevens en intellectueel eigendom.


Uitgebreide certificering

De CDSA certificering is zeer uitgebreid, het bevat namelijk de volledige keten. Alle punten van de productieketen komen dan ook aanbod. Zo kan er gedacht worden aan de producenten en de ontwikkelaars, maar ook bijvoorbeeld de logistieke schakels. Ook is gedacht aan het vernietigingsproces. Door middel van dit certificaat kunnen klanten van i3D.net ervan uit gaan dat hun data op een veilige manier is opgeslagen. Het gaat dan niet alleen om de data-opslag, maar ook om de verplaatsing van de data.




CSDA certificering i3D.net

Geen opmerkingen:

Een reactie posten