dinsdag 22 juli 2014

Microsoft voegt Windows-versies samen




Microsoft heeft bekend gemaakt dat zij een volgende versie van Windows beschikbaar zullen maken op alle apparaten. Dit wil zeggen dat de desktop-, tablet- en telefoonversies allemaal in één systeem worden gerold. Dit is bekend gemaakt door Microsoft-ceo Satya Nadella tijdens een gesprek met investeerders, nadat het bedrijf zijn kwartaalcijfers presenteerde.


Volgende versie..

Nadella heeft gezegd dat Windows de volgende versie “van drie besturingssystemen naar één enkel samengevoegd besturingssysteem” gaat. Verder is er gezegd wat de betekenis hiervan is: “Dat betekent één besturingssysteem dat alle schermgroottes bedient.” Momenteel is er nog Windows 8.1 voor desktops, Windows RT voor tablets en Windows Phone voor telefoons. Nadella zei: “In het verleden werkten verschillende teams aan verschillende versies van Windows, nu hebben we één team met een gedeelde architectuur.” Er is ook gezegd dat het hierdoor mogelijk zal worden om universele Windows-apps te maken, die werken op alle schermformaten.


Apps

Door de verandering die doorgevoerd gaat worden, wordt het voor ontwikkelaars misschien ook interessanter om Windows-apps te maken. Er zijn maar weinig mensen die momenteel de Windows Phone gebruiken, waardoor het app-aanbod beperkter is dan op Android en iOS. Meer dan een miljard mensen gebruiken dagelijks Windows op een desktop.


Screenshots

Er zijn eerder deze week al screenshots uitgelekt van Windows 9. Daarin is onder andere het nieuwe startmenu te zien. Uit de beelden is naar voren dat de desktop- en tabletomgeving meer worden samengevoegd, het was alleen nog niet duidelijk dat ook Windows Phone onderdeel wordt van het besturingssysteem.


Verwachting

De verwachting is dat Windows 9 in april 2015 gaat verschijnen.




Microsoft voegt Windows-versies samen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten