vrijdag 18 juli 2014

Manieren om je internet goed te beveiligen




Heb je een computer dan is het dit hetzelfde als bij een huis, je moet ervoor zorgen dat de deuren en ramen goed gesloten zijn zodat alles wat je hebt ook van jou blijft. Als je jouw digitale informatie wil beveiligen zijn hier diverse mogelijkheden voor. De ene is wat veiliger dan de andere als je bijvoorbeeld WPA2- encryptie gaat gebruiken dan gebruik je wat op het moment het meest wordt gebruikt.


WPA

Je kunt het beste WPA instellen op je draadloos netwerk, je moet in de meeste gevallen wel doorgeven tijdens de installatie of je WPA wil gaan gebruiken. Als je WPA gaat installeren moet je ervoor zorgen dat je een goed wachtwoord hebt, dit wachtwoord kan een woord of een zin zijn. Wil je er zeker van zijn dat je een veilig wachtwoord hebt dan is het veiliger om een willekeurige reeks cijfers en letters eventueel met hoofdletters te gebruiken. Nu is het hoofdzaak dat je het wachtwoord niet vergeet, je kunt het opschrijven en bewaren op een veilige plaats.


Draadloos netwerk

Heb je een draadloos netwerk dan heeft deze een eigen naam, dit noemt men SSID, deze naam heb je bij het installeren zelf aangegeven. De router stuurt de naam die je hebt opgegeven dagelijks door de lucht, hierdoor zouden andere apparaten die in de omgeving staan verbinding kunnen maken. Het nadeel dat je hier van kan hebben is dat de apparaten die in jou netwerk zitten deze ook kunnen detecteren. Om dit alles te voorkomen moet je het broadcasten uitzetten op het moment dat al je draadloze apparaten zijn geïnstalleerd. De apparaten van jezelf kennen inmiddels de naam al, en andere apparaten kunnen op deze manier je netwerk moeilijker vinden. Een andere beveiliging die je hebt om de computer te beveiligen is er voor te zorgen dat je een filter hebt op naam van je router. Met een MAC- filter zorg je ervoor dat apparaten van buitenaf geen contact kunnen maken met jouw netwerk.




Manieren om je internet goed te beveiligen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten