dinsdag 22 juli 2014

Programma’s en apps die je kunnen helpen met wachtwoorden




Het is bijna niet anders meer of je moet bij elk bezoek van een website inloggen, inloggen is bijna altijd alleen maar mogelijk als je een wachtwoord gebruikt. Iedereen weet als je wachtwoorden gaat gebruiken om veilig te kunnen internetten dat je deze wachtwoorden ook moet onthouden. Om het jezelf een beetje gemakkelijker te maken om deze wachtwoorden te onthouden zou je kunnen kiezen voor een gratis wachtwoordenprogramma.


Keepass

Je zou kunnen kiezen voor Keepass als wachtwoordenprogramma. Hier worden de wachtwoorden lokaal en versleuteld opgeslagen. Wanneer de wachtwoorden lokaal en versleuteld opgeslagen worden heb je het grote voordeel dat de wachtwoorden altijd in eigen beheer zijn. De makers van Keepass zeggen dat je de broncode door moet spitten, alleen op deze manier weet je als gebruiker dat er geen malafide code verstopt zit in het programma.


Onder de gebruikers is Keepass niet erg populair, de reden hiervan is dat je met dit programma meer geduld en expertise nodig hebt. Je moet met dit programma na het installeren een database aanmaken en hierin worden dan de wachtwoorden opgeslagen. Wil je bijvoorbeeld werk en privé gescheiden houden, dan kun je verschillende databases aanmaken. Het programma Keepass kun je ook gebruiken in combinatie van Chrome en Firefox. Ook Keepass is gratis en werkt prima, dus het is niet noodzakelijk dat je hiervoor gaat betalen.


Keeper

Je zou ook nog voor een ander wachtwoordbewaarder kunnen kiezen, bijvoorbeeld Keeper. Voor deze wachtwoordbewaker moet je wel betalen. Als je 10 dollar hebt betaald voor het gebruik van Keeper kun je het maar op een computer toepassen. Dit is eigenlijk niet zo gemakkelijk. Wil je meer dan één computer met Keeper gebruiken dan moet je voor elk apparaat nog eens 10 dollar betalen.


Je kunt voor het gebruik van Keeper als wachtwoordbewaarder ook een abonnement afsluiten voor 30 dollar, als je dit doet dan kun je Keeper voor een onbeperkt aantal computers gebruiken. Als je Keeper wil gaan installeren dan kun je dit een maand gratis uitproberen. Het is ook mogelijk om met Keeper wachtwoorden te delen via Wi-Fi, hierdoor worden de wachtwoorden niet onderschept omdat deze niet op een server komen te staan.




Programma’s en apps die je kunnen helpen met wachtwoorden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten