woensdag 23 juli 2014

Cloud strategie Equinix en Interxion




Een goede strategie hanteren, blijkt te werken. Dat kan je concluderen als je de berichten van Equinix en Interxion leest. In de maand juli hebben beide bedrijven het namelijk erg goed gedaan. Beide bedrijven hebben er voor gekozen om zwaar in te zetten op de cloud. Ze bieden namelijk allebei carrier-neutrale netwerk- en datacenterdiensten aan. Door in te zetten op de cloud gaan ze zelf geen cloud diensten aanbieden, maar willen ze vooral PaaS faciliteren, vanaf elke gewenste plek. Er kan dan ook voorzichtig worden geconcludeerd dat de grote spelers steeds meer terrein in handen krijgen.


Dienst Interxion

Interxion Cloud Connect lanceerde een dienst. Met deze dienst hebben Enterprise ondernemingen, system integrators ,service providers, en carriers de mogelijkheid krijgen om directe verbindingen tot stand te brengen met meerdere cloud-platforms in de datacenters van Interxion. Eerder werd al bekend gemaakt door Interxion dat er soortgelijke verbindingen met Azure en AWS geleverd worden. Volgens de Fortune 500 stappen nog niet alle ondernemingen in omdat ze bang zijn voor het gebruik van open internet voor de cloud services. Er zijn wel degelijk kostenbesparingen, maar veiligheid vinden ze nog het belangrijkst. Deze zorg wordt deels weggenomen door private connections. De verwachting is ook dat meer bedrijven uiteindelijk de stap zullen maken. Interxion speelt hier goed op in door de verbindingen aan te bieden.


Deal Equinix

Maar ook Equinix zat zeker niet stil. Deze week maakte Equinix namelijk openbaar dat ze in zee gaan met CloudFlare. CloudFlare is een bedrijf dat als hoofdtaken security en CDN heeft. Het bedrijf zorgt er voor dat DDoS aanvallen worden tegengegaan. Al had het bedrijf zelf in de afgelopen tijd flink wat last van storingen. Deze kwamen mede door DDoS aanvallen. Echter, de diensten zoals CloudFare ze aanbiedt, blijven maar groeien. Datzelfde geldt voor cloudproxy’s. Doordat Equinix deze deal heeft gesloten, zal de capaciteit van CloudFare worden verdubbeld. Het wordt namelijk geïntegreerd in alle datacenters van Equinix. Het gaat dan over meer dan 100 datacenters. Vanuit deze datacenters worden wereldwijd 450 cloud service providers bediend. Voor Equinix is deze deal natuurlijk ook zeer interessant. Het wordt namelijk een belangrijke schakel met betrekking tot security en CDN.


Kleinere spelers

Kleinere datacenterbedrijven en colo’s zullen een stuk minder geïnteresseerd zijn in de cloud. De grote partijen hebben immers de macht. Er blijft weinig over de kleine partijen. Het gaat dan vaak om lokale initiatieven die in de cloudwereld veel minder opleveren.




Cloud strategie Equinix en Interxion

Geen opmerkingen:

Een reactie posten