maandag 21 juli 2014

De verschillen tussen cloud en dedicated server




Indien je niet zeker weet of je voor cloud moet kiezen en wanneer je voor een dedicated server moet kiezen, dan leggen wij in dit artikelen de verschillen tussen beide hostingvormen.


Hoe werkt de cloud?


Cloud is in het kort een groot virtueel ecosysteem van servers. Daar staan opslagcapaciteit, RAM, processorkracht, softwaremogelijkheden en hostingservers tot je beschikking. Voor cloud is het niet noodzakelijk dat je daarvoor zelf fysieke hardware hoeft aan te schaffen.


Bij cloud hosting zijn de grootste voordelen dat je factoren zoals schaalbaarheid, snelheid en kosteneffectiviteit kunt beïnvloeden. De prestaties, beheer en veiligheid kun je globaal vergelijken met die van een dedicated server, alleen betaal je echt alleen voor wat je gebruikt.


Hoe werkt een dedicated server?


Het grootste verschil van een dedicated server is dat het een fysieke server is die je koopt of huurt. Jij bent dan de enige die gebruik maakt van de server en hierdoor is je data altijd veilig en ben je er altijd van verzekerd dat de volledige capaciteit waar je voor betaald tot je beschikking staat. Vooral wanneer je veel I/O-intensieve applicaties zoals databases en Big Data-platforms gebruikt, dan is een dedicated server echt ideaal voor jou.


Alle verschillen op een rij


  • Een dedicated server is een fysieke server die bij u staat of bij uw leverancier, terwijl de cloud een netwerk is van servers die overal kunnen staan.

  • Via de cloud kunt u binnen enkele minuten de beschikking hebben over uw resources, terwijl dat bij een dedicated server soms wel weken kan duren.

  • Ook het upgraden van RAM, opslagcapaciteit en processorkracht gaat sneller bij de cloud dan bij een dedicated server.

  • Een dedicated server is vooral geschikt voor zware applicaties en grote databases, of als u een gegarandeerde performance wilt. De cloud is voor de overige werkzaamheden de meest kostenefficiënte oplossing.

  • Als u verplicht bent om de hoogste eisen te stellen op het gebied van dataveiligheid en compliance, dan is dedicated hardware voor u waarschijnlijk geschikter dan de cloud.

  • Uw cloud servers kunt u beheren vanaf uw smartphone of tablet terwijl u onderweg bent met de Rackspace app. Bij een dedicated server moet u via een computer op de dedicated server inloggen.


De verschillen tussen cloud en dedicated server

Geen opmerkingen:

Een reactie posten