dinsdag 29 juli 2014

Steeds vaker storingen internetbankieren




Je kon onlangs op Twitter lezen dat je twee dagen op een rij niet kon internetbankieren bij de Rabobank, dit kwam omdat de Rabobank voor de zoveelste keer technische problemen had. De bank liet weten op Twitter dat als je de site zou willen bezoeken je er op moest rekenen dat de bank urenlang onbereikbaar kon zijn. Je kon op Twitter ook lezen dat het ging om een systeemupdate, tijdens deze update trad de storing op.


Uren lag alles plat

Doordat er een softwarefout ontstond kon je er op rekenen dat die ook het grote interne netwerk van de bank voor uren platlegde. Als je klant was van de Rabobank was het voor je wel mogelijk om op de site te komen maar internetbankieren bleef nog onmogelijk. Ben je gewend om te shoppen op het internet en je zou willen betalen met Ideaal van de Rabobank dan was dat voor uren niet mogelijk. Een klant van de Rabobank is hier wel een klein beetje aan gewend, je weet als je klant bent bij de Rabobank dat je laatste maanden al meerdere keren met storingen te maken hebt gehad. De problemen die je hebt wat betreft de storingen bij de Rabobank schijnen te maken te hebben met frequente problemen bij het internetbankieren die zijn toegenomen.


Oorzaak

Wat de oorzaak hiervan is weten de technische mensen van de Rabobank nog niet. De meeste mensen die internetbankieren zijn hier helemaal niet blij mee, je moet als klant alles in het werk stellen om veilig te kunnen internetbankieren dus zitten ze hier niet op te wachten. Ben je klant van een bank en er is geld van je rekening afgehaald waar jezelf niets vanaf weet, dan zal je als klant toch moeten bewijzen dat je geen stomme dingen uitgehaald hebt, heb je dat wel gedaan dan kun je er op rekenen dat je het geld niet terug gaat krijgen. Je snapt natuurlijk wel dat een bank niet blij is als er voortdurend storingen optreden, je kunt als bank zijnde op deze manier geen vertrouwen krijgen bij de klanten, deze zullen zeggen zorg nu maar dat eerst je zelf de zaken in orde hebt. Dit soort storingen zorgt er des te meer voor dat je de klanten bang maakt om nog te telebankieren.




Steeds vaker storingen internetbankieren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten