vrijdag 25 juli 2014

ICT-sector groeit licht maar kent nog voldoende uitdaging




De grootste belemmeringen voor de groei van ICT-bedrijven ligt in het krijgen van krediet en het werven van nieuwe werknemers met de juiste competenties. Dat is uit het ICT Marktbeeld van juni 2014 gebleken. De resultaten zijn gebaseerd op een vragenlijst die is ingevuld door Nederlandse ICT-leden. Verder valt er uit op te maken dat de omzet en de werkgelegenheid een beetje is gestegen in het eerste kwartaal van dit jaar. Ook in het huidige kwartaal zal dit gebeuren is de verwachting.


Groei eerste kwartaal

De gehele ICT-sector laat ten opzichte van vorig jaar een groei zien in het eerste kwartaal. Bedrijven met niet meer dan 750 werknemers hadden een matige omzetgroei. Ze zijn dan ook positiever dan de bedrijven met meer werknemers. De grote bedrijven hadden te maken met een zeer kleine omzetgroei. De verwachtingen blijven voor het volgende kwartaal hetzelfde. Hetzelfde geldt voor de werkgelegenheid. De kleinere bedrijven doen het wat beter dan de grotere bedrijven, die meer dan 750 werknemers hebben. Bij deze bedrijven was de werkgelegenheid licht afgenomen.


Rapportcijfers

Het vertrouwen in de ICT-sector bij MKB’ers is zeer groot. Zij krijgen een rapportcijfer van boven de 7. De grote ondernemingen zijn een stuk minder positief gestemd en halen een gemiddeld van net onder de 6. Het gemiddelde rapportcijfer komt dan uit op een 6,9.


Groei omzet wordt geremd

Veel ondernemers zien het krijgen van krediet als iets wat de groei van de omzet tegenhoudt. Ook gaat het mis op de arbeidsmarkt wat er voor zorgt dat de omzet niet groeit. De helft van de invullers van de vragenlijst geeft aan dat het lastig is om goed personeel in huis te halen.




ICT-sector groeit licht maar kent nog voldoende uitdaging

Geen opmerkingen:

Een reactie posten