zaterdag 19 juli 2014

Facebook-posts verbergen is mogelijk




Uit documenten die gelekt zijn door NSA-klokkenluider Edward Snowden, die nu in handen zijn van journalist Glenn Greenwald, kun je opmaken dat Facebook-posts makkelijk te verbergen zijn. Je hebt onlangs al kunnen lezen dat de Britse geheime dienst GCHQ al zou beschikken over middelen om Facebook-posts op grote schaal te kunnen verbergen voor Facebook gebruikers.


Speciale tools

In een opgesteld overzicht lees je dat het gaat over speciale tools die ontwikkeld zijn binnen de Joint Threat Research Intelligence Group-afdeling. De documenten beslaan een verzameling aan mogelijke hulpmiddelen, hiermee zou je individuen online kunnen traceren, je zou ook informatie op internet aan kunnen passen. Maar je zou ook bepaalde acties van potentiële extremisten uit kunnen lokken. In een van deze documenten moet je kunnen lezen dat het verbergen van Facebook-posts voor bepaalde gebruikers of zelfs een heel land mogelijk is. Aan deze tool kun je zien dat hij klaar is om afgevuurd te worden volgens de documentatie.


Online tools beïnvloeden

In het document staat ook beschreven dat er de mogelijkheid bestaat om online tools te beïnvloeden. Je kunt ook kunstmatig het bezoek van een website opblazen, en e-mails versturen vanuit ieder adres wat er ook maar mogelijk is. Het is niet duidelijk wanneer en in welke mate de genoemde tools precies zijn ingezet. Wat je wel kunt zien in de uitgelekte documentatie is dat er vermeld wordt dat de laatste update gedateerd is op 12 juli 2012 en het document bijna 20.000 keer is ingezien. Je kon onlangs in de media lezen dat het Verenigd Koninkrijk een noodwet heeft aangenomen om gebruiksmedia en locatiemedia van het internet en belproviders op te kunnen vragen. Kort hierna kwamen de onthullingen van de Britse Inlichtingendienst.


Aangeklaagd

Onlangs is ook de GCHQ aangeklaagd omdat ze er nu achter zijn dat het miljoenen computers en mobiele apparaten zou hebben geïnfecteerd met malware. De aanklacht richt zich specifiek op het spionageprogramma, ook deze kwamen aan het licht door de onthullingen van klokkenluider Edward Snowden.




Facebook-posts verbergen is mogelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten