donderdag 17 juli 2014

Het einde van Windows 2003 Server komt in zicht




Het einde van Windows XP kreeg veel aandacht. Het einde van de Windows 2003 Server krijgt veel minder aandacht, maar levert voor veel organisaties nog wel flink wat werk op. Over een jaar houdt de Windows Server 2003 er ook mee op. Dat gebeurt op 14 juli 2015. De server komt dan tot het ‘end of life’-stadium. Dat geldt ook nog eens voor alle varianten. Het einde komt niet zomaar opeens uit de lucht vallen. Echter, veel organisaties kunnen wel met problemen komen te zitten. Hoeveel bedrijven en organisaties er gebruik van maken is niet bekend. Uit onderzoek van Computer Profile kwam wel een opvallend feit aan het licht. Bijna 30% van de bedrijven met 50 medewerkers en meer gebruikten in april nog deze server.


Gebruik Windows Server 2003 


Echter, het aantal gebruikers in het bedrijfsleven is wel aan het afnemen. In het afgelopen jaar koos ongeveer 10% van de bedrijven voor iets anders. 4 jaar geleden maakte bijna 80% van de bedrijven nog gebruik van Windows Server 2003. Ongeveer 40% van de middelgrote bedrijven die zich richten op Nederland, maakt nog gebruik van de server. Er kan dan ook gesteld worden dat dit percentage bij de kleine bedrijven nog veel hoger zal liggen. 


Migratie Windows Server 2003 


Er moet dus een migratie plaats vinden voor de server. Deze migratie is een flinke klus en mag dan ook zeker niet onderschat worden. Met name voor de 32-bits versie. Deze versie wordt door erg veel bedrijven nog gebruikt. Het is namelijk zo dat latere versies van de Windows Server alleen in 64-bits te krijgen zijn. Dat zorgt er dus voor dat de migratie een flinke klus kan gaan worden. Net zoals bij Windows XP zal niet direct de volgende dag de server onbruikbaar zijn. Wel zullen er in de loop van de tijd grote problemen op treden. 




Het einde van Windows 2003 Server komt in zicht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten