vrijdag 11 juli 2014

Chinese hackers hebben gegevens van Amerikaanse overheid




Het is Chinese hackers gelukt. Zij hebben toegang verkregen tot een Amerikaanse overheidsinstantie die personeelsgegevens beheert. Het doel van de hackers was zoeken naar aanvragen van tienduizenden overheidsmedewerkers voor een top secret-clearance. De aanvallers hebben toegang verkregen tot databases die door het Office of Personnel Management worden beheerd. Op het moment dat de hackers zijn ontdekt zou de toegang meteen geblokkeerd zijn. Zo meldt The New York Times.


Binnengedrongen in overheidssystemen

Het aspect wat onduidelijk is, en wat iedereen natuurlijk wel graag wil weten, is hoe diep de hackers in de overheidssystemen zijn binnengedrongen. De hack zou nu verder onderzocht worden want de autoriteiten hebben een team samengesteld voor verder onderzoek. Er zijn al wel resultaten bekend gemaakt en daaruit blijkt dat de aanvallers vanuit China opereerden, maar het is nog duidelijk of het gaat om hackers die in dienst van de Chinese overheid werken.


Beschuldigingen

Is het nu toeval dat de hackers nu actief zijn? Het is namelijk nu een periode dat China en de Verenigde Staten elkaar in toenemende mate beschuldigen van hacking- en spionagepraktijken. Er zijn de laatste weken veel meer spanningen tussen de twee landen. Er zijn niet zo lang geleden nog vijf leden van het Chinese Volksbevrijdingsleger aangeklaagd. De VS laat weten dat zij denken dat zij betrokken waren bij het stelen van bedrijfsgeheimen van diverse grote ondernemingen. Daarbij geeft Edward Snowden aan dat de VS ook regelmatig hackaanvallen uit zou voeren zou China en dat zou dan door de NSA worden gedaan. Maar wat er nu werkelijkheid is, dat is nog maar de vraag wat zij blijven elkaar beschuldigen. In ieder geval zijn bij beide landen de mensen van de overheid extra alert omdat de hackers wel erg dichtbij komen. Niemand wil dat zij de gegevens aan kunnen, maar of ze nu wel of geen gegevens hebben, dat is nog de vraag…




Chinese hackers hebben gegevens van Amerikaanse overheid

Geen opmerkingen:

Een reactie posten