woensdag 30 juli 2014

Veiligheid verkopen via internet




Tegenwoordig zijn er ook erg veel bedrijven die hun producten via internet verkopen. Steeds meer kleine ondernemingen kiezen er dan ook voor om een webwinkel te beginnen. Wanneer je een webwinkel gaat ontwikkelen en beheren, is de veiligheid natuurlijk een belangrijk aspect waar je goed rekening mee moet houden. Hieronder staan een aantal handige tips die je goed kunt gebruiken bij een webwinkel.


Tips op een rijtje

- Het is nodig om een basisbeveiliging te hebben op de server waar je website op draait. Het is dan ook belangrijk om te weten wat je provider voor je kan betekenen. Vraag na of het nodig is om meer maatregelen te treffen. Wanneer je zelf een webserver hebt, ben je natuurlijk ook zelf verantwoordelijk voor de veiligheid ervan.

- Als je diensten of producten via internet gaat verkopen, moet je voldoen aan de wet verkoop of afstand. Je hebt dan als verkoper een informatieplicht. De consument heeft het koopovereenkomstrecht om de koop te laten ontbinden binnen 7 dagen na ontvangst.

- De betalingen moeten natuurlijk ook goed geregeld worden. Met name om fraude te voorkomen. Kies voor een veilige betaalmethode, je kunt dan bijvoorbeeld denken aan iDeal. Ook doe je er goed aan om de consument de mogelijkheid te bieden om achteraf te betalen.

- Die software op de website moet goed zijn. Als er formulieren afgehandeld moeten worden, is het belangrijk dat dit goed gaat. Test daarom alles op veiligheid. Samen met je ICT-leverancier kun je kijken wat er nodig is. Ook kunnen applicaties beveiligd worden.

- Zorg voor een beveiligde verbinding waar pagina’s met persoonsgegevens worden verwerkt.

- Het is belangrijk om inzicht te hebben in de privacy risico’s van je producten en diensten. Pak de wet bescherming persoonsgegevens er eens bij.

- Wanneer je twijfelt over de beveiliging van je website of bijvoorbeeld applicaties, is het verstandig om een deskundig iemand in te schakelen. Een externe partij kan ook je website testen en beoordelen. Vele partijen zijn hierin gespecialiseerd.

- Het is verstandig om je aan te sluiten bij Thuiswinkel Waarborg. Leden van dit waarborg worden jaarlijks gecertificeerd. Daarbij wordt gelet op de voorwaarden en de werkwijze of deze wel in overeenstemming zijn met de wetten en regels. Daarnaast is het keurmerk voor veel consumenten vertrouwd.




Veiligheid verkopen via internet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten