dinsdag 22 juli 2014

Nieuwe zoekmachine toont inloggegevens




In de media heb je onlangs kunnen lezen dat een journalist heeft ontdekt dat er een nieuwe zoekmachine is die inloggegevens toont die tijdens verschillende hacks verzameld zijn, het is zelfs zo dat je de wachtwoorden van veel hackers kunt doorzoeken. Je kunt onder meer op Indexeus wachtwoorden vinden uit recente hacks van Adobe en Yahoo, hier zijn miljoenen accounts aangetroffen. Op deze site kun je zien dat er ook gegevens van veel gehackte hackerforums doorzoekbaar zijn, hierdoor kan een cybercrimineel op deze site zijn eigen gegevens terug vinden.


Achteraf..

Nu achteraf weet je dat Indexeus van plan was om mensen te laten betalen om al deze gegevens te laten verwijderen als ze er voor wilde zorgen dat hun e-mail adressen bij eventuele nieuwe hacks niet wordt getoond. Tegen de journalist kon je de oprichter van deze site horen zeggen dat dit nu is veranderd, dit kwam omdat er op sociale media werd verteld dat het er op leek dat deze site deed aan afpersing om gegevens geheim te houden. Je hebt op verschillende sociale media kunnen lezen dat er onlangs het recht om vergeten te worden is geïntroduceerd door het Europese Hof van justitie, de oprichter van deze nieuwe site zegt hieraan te willen voldoen. Er bestaan verschillende diensten die mensen kunnen checken of hun gegevens voorkomen in grote hacks.


Email invoeren

Als je de site Haveibeenpwned.com gaat bekijken dan kom je er als bezoeker achter dat je alleen maar je e-mailadres hoeft in te voeren. Dan zie je dat de site hier meldt of dit e-mailadres ooit is aangetroffen op gehackte databases. Als je op zoek bent naar gehackte wachtwoorden, dan zal het zo zijn dat je die hier niet zal vinden, deze wachtwoorden blijven namelijk onzichtbaar.




Nieuwe zoekmachine toont inloggegevens

Geen opmerkingen:

Een reactie posten