maandag 14 juli 2014

Records op Twitter en Facebook




Steeds meer mensen maken gebruik van social media. Er komen steeds meer mensen die hier meer over willen weten en ook een account aanmaken. Ook nu is er weer een nieuw record met social media. Je kunt wel stellen dat de WK-voetbalwedstrijd die Brazilië met 1-7 verloor wel de meest besproken sportwedstrijd is geweest op Twitter en Facebook ooit. Als het waar is wat je Twitter hoort beweren dan zouden er in de nasleep van de halve finale meer dan 35 miljoen mensen tweets verstuurd hebben tijdens de wedstrijd, dit kun je wel een record noemen. Het vorige record van de meest getwitterde sportwedstrijd werd veertien dagen geleden op meer dan 16 miljoen tweets gezet, je had het toen over de wedstrijd op het WK tussen Brazilië en Chili.


Veel tweets verstuurd

Volgens Twitter kon je zien dat de meeste tweets verstuurd werden toen het derde en het vierde doelpunt van Duitsland viel. Toen je de 3-0 zag scoren werden er bijna 500.000 keer per minuut tweets verstuurd, bij de 4-0 508.000 keer. Je had voor het WK voetbal veel Twitter records rondom sportevenementen op naam van de American-Footbal-wedstrijd Superbowl, toen kon je de piek zien staan op 380.000 tweets per minuut. Wat Nederland betreft had je de meeste tweets toen ze tegen Spanje voetbalde in de groepsfase, er werd over de 5-1 overwinning meer dan 8 miljoen keer getwitterd. Het was niet alleen Twitter waar het druk was, ook op Facebook was het de wedstrijd van dinsdag die je het meest besproken zag.


Record op Facebook?

Je had op Facebook meer dan 60 miljoen mensen die tijdens de wedstrijd 200 miljoen interacties zoals berichten, reacties en likes. Het is steeds vaker zo dat belangrijke gebeurtenissen via social media worden besproken, maar dat geldt ook voor andere zaken.


Het goede van social media

Social media wordt nu vooral besproken in het nieuws vanwege de vele records vanwege de voetbalwedstrijden, maar als we kijken naar het bedrijfsleven dan zien we ook dat social media erg vaak wordt gebruikt. Bedrijven delen nieuwsberichten en zo krijgen zij ook meer naamsbekendheid. Het is goed dat bedrijven hier gebruik van maken want tegenwoordig maken we allemaal volop gebruik van internet. Daar spelen we op deze manier allemaal op in. Dus heb jij een eigen bedrijf en nog geen social media Verdiep je hier dan in want wie weet wordt jouw bedrijf wel een veel besproken onderwerp als je maar onderscheidend bent en zorgt voor nieuws!




Records op Twitter en Facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie posten