maandag 28 juli 2014

Tips om hoger te komen in Google




Wanneer je website hoog staat in Google, zal je hier voordeel van hebben. Hoe hoger je website staat, hoe meer mensen er op je website komen. Er komen ‘gratis’ bezoekers naar je website, waar je zelf niets aan hoeft te doen. De mensen zijn namelijk via de zoekresultaten bij je website uitgekomen. In veel gevallen zijn ze dus al geïnteresseerd in hetgeen wat je aanbiedt. Deze bezoekers zijn natuurlijk een stuk beter dan bezoekers die ‘zomaar’ op je website terecht komen. Deze bezoekers hebben namelijk waarde voor je. Als je nog niet zoveel weet hebt van zoekmachine optimalisatie en internet marketing is hieronder voor je uitgelegd wat betaalde en gratis resultaten in Google zijn.


Gratis bezoeker

In Google kan je adverteren. Er staan dan in het klein ‘advertentie’ bij vermeld. Het gaat om de websites die bovenaan en rechts in Google staan. Ze betalen ervoor om op die plek te mogen staan. De andere websites staan dus gratis zo hoog. Een website die op de eerste plaats staat, doet het goed en zal zeer veel bezoekers krijgen omdat deze nu eenmaal bovenaan staat. Maar hoe kom je nu eigenlijk hoger in Google? Hieronder staan een aantal handige tips om er voor te zorgen dat je website hoger in Google komt.


Websiteoptimalisatie

Het klinkt natuurlijk best logisch dat je je website moet optimaliseren om hoog in Google te komen. Maar in praktijk gaat het vaak mis. Veel websites zijn niet geoptimaliseerd. Sommige websites hebben een navigatiestructuur die niet klopt. Loop daarom je website eens helemaal na en kijk of alles wel goed is opgebouwd. Wanneer je menu niet logisch is opgebouwd en Google merkt dit op, zal je website minder goed scoren.


Google vindt het nu eenmaal erg fijn om website te lezen die goed in elkaar zitten. Als je kiest voor een CMS-systeem als WordPress, is dit alles al voor je gedaan en hoef je je niet meer met je menu bezig te houden. Als je nog een oude website hebt, is de code vaak verouderd. De code klopt niet meer en er zitten veel fouten in. Kies daarom voor een websitesysteem dat helemaal geoptimaliseerd is. Je kunt dan kiezen uit vele soorten systemen. Een systeem dat erg populair is, is WordPress. Dankzij WordPress is je website goed leesbaar voor Google. Daarnaast is het systeem ook nog eens erg gebruiksvriendelijk en kan je de website helemaal naar wens maken.


Goede URL

Voor Google is een goede URL belangrijk. De URL is het webadres van een pagina. Het gaat om het adres wat je intikt om naar de pagina te gaan. Een URL kan in WordPress gemakkelijk aangepast worden. Het is belangrijk om de URL kort en relevant te houden. Als je een eigen website hebt die gaat over auto’s dan moet je URL als volgt worden: http://www.mijnsite.nl/autos. Dit is niet alleen voor Google erg duidelijk, maar ook nog eens voor de bezoeker. Hoe korter de URL is, hoe beter dat is. Houd daarom de URL kort en relevant. Door je URL’s kort te houden zal je direct merken dat dit resultaat heeft. Je pagina zal hoger scoren in Google, waardoor er meer bezoekers op je website komen.


Het gebruik van Meta tags

Het is mogelijk om de gegevens van de zoekresultaten van je website aan te passen. Deze gegevens worden ‘Meta tags’ genoemd. Als je kiest voor het systeem WordPress, kan je deze gegevens heel eenvoudig aanpassen.


Binnen WordPress kan je plug-ins downloaden. De SEO plug-in van Yoast is het aanraden waard. Dankzij deze plug-ins kan je eenvoudig de Meta tags aanpassen. In de Meta tags zit één keer het woord waarop je website gevonden moet worden. Daarnaast zit dit zoekwoord in de titel, de URL en de omschrijving. Daarnaast is het belangrijk om de Meta tags uitdagend te maken voor mensen, zodat de mensen erop gaan klikken. Want dat is namelijk wat je wilt.


Weet waar de website op gevonden wordt

Het is natuurlijk belangrijk om te weten waarop je website gevonden wordt. Als je er voor kiest om artikelen te gaan schrijven, is dat natuurlijk erg leuk. Maar het is nog leuker als je artikelen gaat schrijven over zaken waar mensen ook naar op zoek zijn. Zo zal je nog meer bezoekers op je website genereren. Als je wilt ontdekken waar mensen op zoeken, kan je de Google Keyword Tool gebruiken. Binnen deze tool kun je zien waar mensen op zoeken en worden onderwerpen aangeraden.

Je kunt dan het onderwerp van je website invullen, er zullen dan zoekwoorden verschijnen die relevant zijn voor je website. Daarnaast kan je precies zien hoe vaak er gezocht wordt op bepaalde woorden. Als je over deze zoekwoorden artikelen gaat schrijven, zal je meer bezoekers krijgen. Gebruik deze zoekwoorden ook in de meta tags en je URL.


Bloggen

Om snel te stijgen in Google, kan je gaan bloggen. Google vindt (nieuwe) content namelijk erg leuk. Hoe meer je website gevuld wordt met content, hoe leuker Google dit zal gaan vinden. Uiteraard moet de content wel waardevol zijn. Dat betekent dat mensen ook daadwerkelijk wat aan de content moet hebben.


Je doet er dan ook verstandig aan om te gaan bloggen. Dat houdt in dat je regelmatig artikelen gaat schrijven over onderwerpen die met je website te maken hebben. Je doelgroep leeft vast met vragen, kies er dan voor om te gaan bloggen over die vragen. Binnen WordPress kan heel gemakkelijk een nieuwe blog worden toegevoegd en dat is natuurlijk wel zo handig.


Om even terug te komen over het onderwerp auto’s en je wilt gaan bloggen, dan moet je natuurlijk onderwerpen hebben. Een onderwerp van een blog kan bijvoorbeeld zijn waar mensen op moeten letten als ze een auto willen gaan kopen. Niet alleen de bezoekers van je website vinden dit leuk, ook Google kan dit waarderen. Google zal namelijk opmerken dat je verstand hebt van het onderwerp. Daarnaast zal Google zien dat je actief met je website bezig bent.


Het toepassen van de tips

Als je er voor kiest om de tips direct toe te passen, zal je zien dat je binnen een korte tijd zult stijgen in Google. Daardoor zullen er meer bezoekers op je website komen en dat is natuurlijk wat je wilt. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt om je website hoog te kunnen laten ranken in Google. Ga daarom direct tot actie over als je deze tips hebt gelezen.




Tips om hoger te komen in Google

Geen opmerkingen:

Een reactie posten