vrijdag 25 juli 2014

Is cloud hosting geschikt voor jou?




Om erachter te komen of cloud hosting geschikt is voor je, zul je natuurlijk moet kijken naar de wensen en eisen. Het is namelijk mogelijk om diverse cloudtypes te combineren en alles kan natuurlijk op maat gemaakt worden. We geven je voorbeelden die bedrijven gebruiken van de cloud en een reden om juist niet voor de cloud te kiezen.


Meer capaciteit, flexibiliteit en schaalbaarheid


Grote bekende merken kiezen steeds vaker voor de cloud, omdat ze hun groeiende klantenkring blijvend kunnen bedienen op een goede manier. Zo moeten de websites van grote bekende merken natuurlijk altijd goed en snel functioneren en wanneer je een drukbezochte website of webshop hebt, dan komt dit verhaal je natuurlijk zeer bekend voor.


Als je daar naar op zoek bent, dan is de cloud echt perfect geschikt voor je. Wanneer je een piek hebt in het bezoekersaantal, dan kun je dit opvangen met extra capaciteit. Daarnaast is het ook geen probleem om een extra server te krijgen en dat is dan ook het grote voordeel van werken in de cloud.


Private cloud voor hogere eisen


Voor sommige bedrijven is het een verplichting zich aan strenge regelgeving op het gebied van privacy en databeveiliging te hebben. Daarom kunnen ze dan ook vaak voor een Private cloud kiezen. Dit is eigenlijk goed beveiligde hosting waar de bedrijven van gebruik kunnen maken over de hele wereld.


Het is ook mogelijk om een public en private cloud met elkaar te combineren. In de de public-gedeelte kun je dan werken aan niet-gevoelige activiteiten, terwijl je in de private cloud alles aanwezig hebt om activiteiten uit te voeren die een hoog beveiligingsniveau eisen.


Dedicated server in plaats van cloud


Wanneer je op zoek bent naar een gegarandeerde performance en niet afhankelijk wilt zijn van de cloud, dan is een fysieke dedicated server de beste oplossing voor je. Je weet dan zeker dat je data veilig is, omdat jij de enige bent die van de server gebruik maakt. Daarnaast ben je ook verzekerd dat de volledige capaciteit die je aangeschaft hebt ook tot je beschikking staat.




Is cloud hosting geschikt voor jou?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten