dinsdag 29 juli 2014

Wat heb je nodig om cybercrime te bestrijden?




Er is nog niets veranderd er worden nog steeds op grote schaal bankrekeningen geplunderd, ze stelen nog steeds je gegevens, en computers worden nog steeds geïnfecteerd met malware. Het ergste is dat cybercriminelen hiervoor steeds geraffineerdere technologieën gebruiken, de vraag is nu wat doe je hier tegen.


Aanpak

Op het moment schijnt het zo te zijn volgens een Amerikaans bedrijf dat je er moet rekenen dat de wereldeconomie jaarlijks voor meer dan 300 miljard euro wordt opgelicht. Volgens de experts is het risico om gepakt te worden als je een cybercrimineel bent zeer laag, je ziet dat cybercriminelen over het algemeen redelijk anoniem hun gang gaan. De ervaring leert ons dat je een cybercrimineel meestal een aanval ziet doen via botnets, deze bestaan uit geïnfecteerde computers van mensen over de hele wereld. Wil je jezelf beschermen tegen een cybercrimineel dan zou je kunnen beginnen er voor te zorgen dat je een goede defensie hebt, je begrijpt natuurlijk wel dat dit verder gaat dan alleen het installeren van software.


Bedrijf

Heb je een bedrijf en je wil je graag beschermen tegen cybercriminaliteit dan zou je kunnen beginnen om met opzet verkeerde informatie op je netwerk te zetten, hierdoor zou je een crimineel kunnen misleiden. Wat ook belangrijk is wanneer je een bedrijf hebt is dat je open moet zijn als je bent aangevallen, je kunt maar het beste de problemen rapporteren.


Samenwerken

De beste manier om cybercriminaliteit aan te pakken is dat je samenwerkt volgens de experts. Cybercriminelen vind je over de hele wereld dus internationale samenwerking is zeer belangrijk, een cybercrimineel gebruikt namelijk netwerken met infrastructuur die is verspreid over de hele wereld. Je hebt Russischtalige georganiseerde bendes, maar je vindt deze vaak in bijvoorbeeld Spanje, maar ze kunnen ook gewoon in een huisje in Nederland zitten. De ervaring leert ons dat je nu ziet als landen met elkaar informatie delen dit grote voordelen oplevert.




Wat heb je nodig om cybercrime te bestrijden?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten