donderdag 17 juli 2014

Ontslagen bij Microsoft




Naar verwachting zal Microsoft met een flinke saneringsronde komen. Dat voorspellen analisten. Dit bericht zal volgen bij de presentatie van de kwartaalcijfers op 22 juli. Afgelopen week maakte directeur Satya Nadalla een interne memo publiek. Daarmee werden de verwachtingen flink gevoed. Hierin werden toespelingen gedaan op het stroomlijnen van het ontwikkelproces. Dat zal dan minder energie en tijd kosten. Er kan sneller resultaat worden behaald. Analisten concluderen daaruit dat er wel eens gesaneerd kan worden. Nadella maakte daarbij nog een opmerking die het verhaal versterkte. Hij zei dat dat aantal mensen die erbij betrokken waren zijn, teruggebracht wordt.


Kleinere organisatie


Een kleinere organisatie werd al verwacht. Na de overname van Nokia was de organisatie namelijk met ongeveer 25.000 mensen gegroeid. Daarbij stelde Microsoft een groot doel. Namelijk het besparen van 600 miljoen dollar op jaarbasis. Dat valt volgens de analisten alleen te realiseren door middel van een sanering. Dit gaat waarschijnlijk niet alleen gebeuren in de Nokia-tak. 


De verwachting is dat een kwart van de mensen die ook bij Nokia werkten hun baan verliezen. Dat is ongeveer 5% van de gehele organisatie. Maar er wordt ook rekening mee gehouden dat Microsoft ook nog eens in de eigen organisatie gaat snijden. Het is nog even onduidelijk hoe dat het er de komende tijd aan toe zal gaan bij Microsoft. Ook voor medewerkers breekt er een onzekere tijd aan. Helaas horen we het al bij meerdere bedrijven dat zij veel mensen moeten ontslaan, maar Microsoft zal er alles aan doen om het aantal zo laag mogelijk te houden. 




Ontslagen bij Microsoft

Geen opmerkingen:

Een reactie posten