dinsdag 12 augustus 2014

5 tips om de klikkans op je Twitter links te vergroten



Wanneer je regelmatig twittert over je merk, dienst, website of bedrijf dan doe je dat via links met je volgers. Uiteraard doe je dit met een doel om zoveel mogelijk volgers op jouw links te laten klikken en dat ze terechtkomen op je website. Het is mogelijk om de klikkans op je Twitter links te vergroten, ook wel de click trough rate (CTR) genoemd. Hieronder geven we je 5 tips om de klikkans op je Twitter links te vergroten.


1. Schrijf je tweets met een lengte van maximaal 120 tekens (inclusief spaties).


Wanneer je de tweets langer maakt, loop je het risico dat je tweet afgebroken wordt. Daarnaast houd je bij 120 tekens ook nog ruimte over voor een retweet.


2. Zet je link liever vooraan in je tweet dan aan het einde.


Volgens een recent onderzoek kun je het beste je link op een kwart van de lengte van je tweet plaatsen, want hierdoor vergroot je de klikkans op je Twitter links.


3. Gebruik de juiste woorden en termen.


Op links in tweets met RT, @ of via wordt vaker geklikt, dan wanneer deze niet gebruikt worden. 


4. Hanteer actief taalgebruik.


Gebruik een actieve vorm met zo weinig mogelijk woorden. Gebruik bijvoorbeeld ‚lees hier’ in plaats van ‚dit kun je hier lezen’.


5. Tweet op het juiste moment en niet te vaak.


Er zijn verschillende onderzoeken die uitwijzen dat de beste momenten om te tweeten op de donderdag en in het weekend zijn. Daanaast blijken tweets beter later op de dag gelezen te worden dan ‚s ochtends. De meest opvallende piek is rond 14:00 uur. Plan daarom je tweets op de meest succesvolle momenten, maar doe dit niet te vaak achter elkaar. Hierdoor lezen je volgers de tweets minder goed of ontvolgen ze je.




5 tips om de klikkans op je Twitter links te vergroten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten