woensdag 27 augustus 2014

Veranderde interface Windows 9

De desktopomgeving wordt helemaal geschrapt in Windows 9 van tablets en andere apparaten. Deze apparaten kunnen volledig draaien op de nieuwere tegelomgeving. De tegelomgeving zal echter niet meer gebruikt worden voor desktopgebruikers. Winbeta weet dit te melden op basis van gelekte informatie. Winbeta kwam in het verleden vaker met juiste informatie over de producten van Windows.


Omgeving als Windows 7

Winbeta meldt dat gebruikers van een Desktop alleen nog maar een omgeving als in Windows 7 te zien krijgen in Windows 9. De omgeving zal uiteraard wel een update krijgen. Tablet gebruikers krijgen deze omgeving niet te zien. Zij zullen blijven werken met de tegelomgeving met daarbinnen allerlei apps. Microsoft wil daarmee de concurrente met Android en iOS aangaan.


Windows 8

In Windows 8 had de gebruiker nog de mogelijkheid om te kiezen uit twee omgevingen. Zo was er Windows RT, een lichtere tabletversie die leunde op te tegelomgeving, maar voor sommige programma’s afhankelijk was van de oude omgeving. Zwaardere programma’s werkten soms helemaal niet op de RT-producten van Windows. PC’s, die de volledige versie van Windows 8 hebben, krijgen een doorverwijzing naar de tegelomgeving. Deze is minder geschikt voor muis en toetsenbord. Zwaardere programma’s moeten in de desktopomgeving worden gebruikt.


Integratie

Het was al bekend dat Microsoft de twee verschillende omgevingen met elkaar zou integreren. Gebruikers zullen het bekende Start Menu weer terug kunnen vinden. Live Tiles worden in Windows 9 toegevoegd, dit zijn soortgelijke tegels als in Windows 8 die dus ook in de desktopomgeving te vinden zijn. De belangrijkste functionaliteiten van de tegelomgeving worden daardoor naar de desktopomgeving gebracht. Echter, pc-gebruikers hoeven de losse omgeving niet meer te gebruiken. Op de tablets krijgt de tegelomgeving toegang tot alle standaardapplicaties.


Notificatiecentrum

Winbeta zegt dat de koper geen keuze heeft. De klant krijgt met een volwaardige pc een desktopomgeving, op een lichtere tablet zit alleen de tegelomgeving. Daarnaast zegt de website te weten dat Windows 9 een notificatiecentrum krijgt. Hierin worden notificaties getoond, maar ook instellingen en snelkoppelingen. Windows 9 wordt eind september verwacht. In het voorjaar van 2015 zal het besturingssysteem worden gelanceerd.




Veranderde interface Windows 9

Geen opmerkingen:

Een reactie posten