woensdag 20 augustus 2014

FBI start onderzoek naar grote hack

Reuters meldt dat de FBI een onderzoek is begonnen naar de hack op grote schaal, die uitgevoerd werd door een Russische bende. In augustus kwam deze hack aan het licht. De FBI heeft niet gezegd wanneer het onderzoek zal worden afgerond.


Verklaring

In een verklaring van de FBI staat dat er in de potentiële digitale diefstal voor meer dan een miljard aan gebruikersgegevens werd buit gemaakt. De FBI zal meer informatie vrij geven als het bekend is hoe dit precies heeft kunnen gebeuren. De beveiligingsfirma Hold Security wist de hack te ontdekken. Er wordt wel gesproken van de grootste hack ooit. The New York Times maakte voor het eerst melding van de hack. Echter, de manier waarop zorgde ervoor dat er veel argwaan ontstond.


Informatie achtergehouden

De beveiligingsfirma hield namelijk informatie achter. Zo werd niet bekend gemaakt van welke websites gegevens werden gestolen. Hold Security meldde alleen dat het om verschillende websites ging. Het bedrijf bood wel de mogelijkheid om tegen betaling in te zien of een website van een bedrijf getroffen was. Daarmee werd de hack in twijfel getrokken. Was deze wel echt en ook daadwerkelijk zo ernstig?




FBI start onderzoek naar grote hack

Geen opmerkingen:

Een reactie posten