maandag 4 augustus 2014

Waarom verlaten mensen je website?



Als je een website hebt, is het natuurlijk erg leuk om naar de statistieken te kijken van je website. Hoeveel bezoekers heeft je website bijvoorbeeld op een dag? Maar er zijn nog veel meer statistieken waar je naar kunt kijken. Ook al heb je nog zoveel bezoekers, als ze na een paar seconden de website al weer verlaten heb je niets aan deze bezoekers. Daarom kan het beter zijn om minder bezoekers te hebben met een hogere conversie.


Slechte navigatie

Er zijn tal van redenen waarom mensen je website verlaten. Een daarvan is een slechte navigatie. Als mensen niet gemakkelijk door je website heen kunnen navigeren, zal dit een reden zijn voor mensen om je website te verlaten. Mensen gaan namelijk niet eerst uitzoeken hoe je website werkt, ze gaan dan wel naar een andere website toe. Dit klinkt natuurlijk heel logisch, maar er zijn nog voldoende websites die erg ingewikkeld zijn. Bij de navigatie is het belangrijk om de mensen te geven wat ze verwachten. Een website heeft een duidelijk menu nodig, aan de bovenkant of links onder het logo. Het menu moet interne links bevatten waar mensen op kunnen klikken. Als je wilt dat de bezoekers nooit de weg kwijtraken op je website, kan je gebruik maken van breadcrumbs. Daar zijn speciale plug-ins voor te downloaden.


Content is belangrijk

Ook de content op de website is van belang. De content mag niet slecht, saai of niet goed leesbaar zijn. Kort gezegd moet je content interessant en lekker te lezen zijn. Daarnaast is het belangrijk om een goed lettertype te gebruiken. Het is dan ook niet erg handig om voor een lettertype als comic sans te kiezen. Een lettergrootte die niet groter dan 10 pixels is, is ook af te raden. Mensen kunnen dan de tekst niet meer lezen.


Grafisch aantrekkelijk

Daarnaast moet een website grafische elementen bevatten. Een hele witte website is namelijk niet mooi. Kies daarom voor een website met mooie afbeeldingen, tabellen en video’s. Ook is het belangrijk dat de teksten op je website goed te scannen zijn. Zog daarom voor voldoende tussenruimte tussen de alinea’s en plaats tussenkoppen waar nodig.




Waarom verlaten mensen je website?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten