maandag 18 augustus 2014

Met https hoger scoren in Google?

Google zou natuurlijk niet Google zijn als ze weer eens aanpassingen zouden gaan doen in de wijze waarop websites worden beoordeeld. Een hot topic is het al een tijdje het inzetten van https op websites en Google ziet dat er steeds meer webmasters gebruik maken van https op hun websites.


Google heeft laten weten dat het momenteel aan het testen is met websites die gebruik maken van https, op te laten merken door het zoekmachine ranking algoritme. De resultaten hiervan waren dan ook positief en dus wordt het gebruik van https nu aangemerkt als een „ranking signal”.


Op dit moment telt dit dit nog niet erg zwaar mee en is het slechts van invloed minder dan 1% van de wereldwijde queries. Echter kan Google na verloop van tijd besluiten om dit signaal te versterken en hiermee willen ze webmasters aanmoedigen over te stappen naar https.


Google heeft het zoekmachine algoritme weer aangepast om ervoor te zorgen dat websites die https gebruiken hoger rangschikken in de zoekresultaten. Veiligheid is nog steeds een grote prioriteit bij Google en een voorbeeld daarvan is de standaard https encryptie bij diensten zoals Google Drive en Gmail.


Maar behalve de eigen diensten wil Google ook het hele internet veiliger maken. Erg belangrijk vinden ze ook dat mensen die websites bezoeken via Google op een veilige site uitkomen.Maar ze gaan nog een stapje verder. Op de recente Google I/O conference hadden ze het al over “HTTPS everywhere” op het web. 




Met https hoger scoren in Google?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten