zondag 3 augustus 2014

Gebruiker Facebook moet Messenger gaan gebruiken



Ben je een gebruiker van Facebook? Dan zal het verplicht worden om de losse applicatie Facebook Messenger te gaan gebruiken. Je kunt de berichtenfunctie uit de normale Facebook app voor Android en iPhone halen. Dit alles kon je lezen in een bekendmaking van het sociale netwerk. Dat dit niet echt iets nieuws is weet je natuurlijk al, als je een gebruiker bent van Facebook dan weet je dat ze daar al lang bezig zijn met gebruikers naar Messenger te verwijzen.


Ontwikkeling app

De losse app is ontwikkeld door Facebook, deze app richt zich helemaal op het versturen maar ook voor het ontvangen van privéberichten. Je kunt deze app vergelijken met Whatsapp. Een aantal gebruikers van Facebook kregen de afgelopen maanden al een melding dat ze Messenger moesten downloaden om berichten te kunnen versturen. Ben je een gebruiker van Facebook dan kun je er op rekenen dat je binnenkort deze melding gaat krijgen van Facebook. De berichtenfunctie zal worden verwijderd uit de Android en iPhone versie van Facebook, het kan ook zo zijn dat je een melding gaat krijgen via e-mail. Als je Windows Phone, een iPad of de website gebruikt dan zal de functie gewoon blijven bestaan.


Doel

Facebook stelt als je als gebruiker Messenger gebruikt je met 20 procent sneller zal reageren. Je kunt wel stellen dat er op het moment ongeveer 200 miljoen mensen elke maand Messenger gebruiken, deze mensen sturen en ontvangen met zijn allen twaalf miljard berichten. In de verklaring van Facebook kun je het bedrijf horen zeggen dat het doel van Messenger is de beste mobiele messaging ervaring te maken maar ook willen ze verwarring voorkomen met het normale Facebook.


Populair

In 2014 zag je Facebook de populaire dienst Whatsapp overnemen voor een bedrag van bijna 20 miljard dollar. Je kunt nog niet duidelijk zeggen hoe de ontwikkeling van Messenger zich zal verhouden ten opzichte van Whatsapp. Meldingen van de nieuwe berichten die je ontvangt blijven wel zichtbaar in alle Facebook-apps. Als je de applicatiewinkel of Messenger hebt geïnstalleerd dan kan het zijn dat de notificaties hier naar toe worden verwezen.




Gebruiker Facebook moet Messenger gaan gebruiken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten