woensdag 6 augustus 2014

WhatsApp ‘share button’ op jouw website?



De innovaties op het gebied van social media gaan ontzettend hard, maar toch lijkt het in deze tijd niet overbodig om een WhatsApp deel knop op je website te hebben. Ook na de overname van Facebook blijft het gebruik van WhatsApp maar toenemen.


Zo is het aantal maandelijkse actieve gebruikers bekend, net als het aantal verstuurde en ontvangen berichten. Echter is het niet zo direct duidelijk als Twitter en Facebook, want dat is het bereik.


Zo wordt er op grote sociale platformen veel openbaar gedeeld en het aantal shares en/of bereikte personen zijn dan zichtbaar. Echter wordt bij WhatsApp alles met een bepaalde persoon of groep gedeeld en dit is weer wat minder duidelijk. Maar toch zijn er een aantal websites die geëxperimenteerd hebben met een WhatsApp deelknop en ze hebben dan ook goede resultaten gezien.


Een WhatsApp share button plaatsen


Wil je zelf een WhatsApp share button op je website plaatsen? Dit is mogelijk met de officiële WhatsApp button generator van Kris Siepert en TeamKBX. Zo gebruikt het de WhatsApp’s custom URL scheme om dit mogelijk te kunnen maken.


Het toevoegen van een WhatsApp deelknop is wel wat gecompliceerder dan het toevoegen van een Twitter or Facebook knop, omdat WhatsApp sharing alleen werkt op de iPhone. (WhatsApp is ook beschikbaar voor Android en andere platformen, maar enkel de iPhone app werkt met de URL scheme.) De generator van Siepert zorgt dat hij alleen zal verschijnen op apparaten die het kunnen gebruiken (iPhones dus).


Mogelijk komt WhatsApp zelf ook nog een keer met een dergelijke oplossing. Tot die tijd lijkt dit toch iets te zijn waar je als uitgever, website of nieuwsportaal even naar moet kijken omdat de resultaten lonend kunnen zijn?




WhatsApp ‘share button’ op jouw website?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten