dinsdag 12 augustus 2014

Ook inlichtingendiensten gehackt

Op sociale media kon je lezen dat er minstens twee inlichtingendiensten zijn gehackt, maar ook meer dan honderd overheden zijn het slachtoffer geworden van een grootschalige hack waarbij veel data buitgemaakt is. Dit alles werd bekend gemaakt door het Russische antivirusbedrijf Kaspersky Lab. Je kunt er gerust rekening mee houden dat de twee inlichtingendiensten uit Europa en het Midden Oosten komen.


Meer nieuws

Wat je ook kon lezen in de sociale media is dat er daarnaast ook nog verschillende ministeries, ambassades, handelskantoren en farmaceutische bedrijven het slachtoffer geworden zijn van deze hack. Als je de berichten moet geloven dan komen deze instanties voornamelijk uit Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten. Je kunt wel merken dat de hackers zeer professionele middelen hebben gebruikt om de hack uit te voeren. Volgens het Russische lab kun je wel merken dat een land de hackers moet hebben ondersteund. Je zou de hack kunnen vergelijken met de twee andere hacks die gelinkt zijn aan de Russische overheid. H


Het Russische lab

Het Russische lab meldt ook dat je kunt merken dat de hack in het Russisch is gebruikt, en ze zeggen dat je de hackers in het Russisch kon horen praten tegen elkaar. Het Kaspersky lab noemt de hack Epic Turla, Epic Turla heeft naar verluid veel data buitgemaakt. Waar je zeker aan kunt denken aan wat er is buitgemaakt zijn onder andere documenten, spreadsheets, e-mails en informatie over militaire doelwitten in Europa, maar ook in het Midden Oosten. Je kon in het onderzoek van het Russische lap lezen dat het blijkt dat de hackers specifiek naar documenten zochten die met de NAVO of het Europees energie overleg hadden te maken. het was niet alleen het Russische lab wat de hack heeft bevestigd. Beveiligingsonderzoekers van het Amerikaanse antivirusbedrijf Symantec brengen binnenkort een rapport over Epic Turla uit.




Ook inlichtingendiensten gehackt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten