dinsdag 5 augustus 2014

Plaats zelf geen backlinks!



Mensen die zich bezig houden met zoekmachineoptimalisatie en internetmarketing kunnen vragen hebben met betrekking tot backlinks. Veel mensen vragen zich dan af of ze zelf geen backlinks moeten plaatsen. Als reden dragen ze dan aan dat ze er wel eens van gehoord hebben of dat andere mensen het ook doen. Het is echter een verkeerde gedachte om te denken dat je door middel van het plaatsen van backlinks hoger in Google zult komen. In dit artikel zal uitgelegd worden waarom je zelf nooit backlinks moet gaan plaatsen.


Backlink uitleg

Allereerst is het belangrijk om te weten wat een backlink precies is. Een backlink is een verwijzing naar je website op een andere website. Het is dus gewoon een linkje. Op de andere website staat deze link. Vroeger was het belangrijk om heel veel van deze links te hebben. Als je 10 backlinks had en je concurrent had er 8, dan kwam je hoger in Google omdat je meer backlinks had. Er zit wel verschil in de kwaliteit van backlinks. Links die op een grote en bekende website staan, hebben meer waarde dan links die op een kleine website staan.


Backlink manipulatie

Toen eenmaal duidelijk werd dat backlinks belangrijk werden om hoog te komen in Google, maakten veel mensen hier misbruik van. Marketeers gingen namelijk zelf de links plaatsen. Op deze manier werd Google gemanipuleerd. Echter, Google had dit snel in de smiezen en ging hier straffen voor uitdelen. Google is namelijk erg slim en kan zien of een backlink natuurlijk is, of dat deze zelf geplaatst is. Een natuurlijke backlink is een link die je verdiend hebt op een andere website. Bijvoorbeeld een andere website verwijst naar je artikel dat je hebt geschreven omdat er handige informatie instaat.


Waardevolle website

Het is dus belangrijk om een website met waarde te hebben. Als je een goed artikel hebt geschreven of je website heeft waardevolle informatie, zullen mensen automatisch naar je website gaan verwijzen. Op deze manier hoef je dus zelf geen backlinks te plaatsen. Andere mensen doen dit immers voor je. Google wil dat de zoekresultaten zo goed mogelijk zijn. Dat kan alleen maar door de meest relevante websites te tonen. Als je zelf backlinks gaat plaatsen, zal Google dit opmerken en direct afstraffen wat dus averechts werkt.


Focus op goede content

Het is dus belangrijk om je te focussen op het maken van goede content waardoor je website waardevol wordt. Ga dus zelf geen backlinks plaatsen, want dat is verspilde moeite. Ook het kopen van backlinks is niet slim. Backlinks worden daarnaast steeds minder waard. De verwachting is dat dit nog meer gaat afnemen. Google gaat meer waarde hechten aan goede artikelen en sociale autoriteit.




Plaats zelf geen backlinks!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten