donderdag 7 augustus 2014

Een goede blog schrijven



Als je een website hebt, is het belangrijk om je website regelmatig te voorzien van nieuwe content. De bezoekers van de website hebben dan door dat je actief met de website bezig bent. Maar ook is het belangrijk om hoog te staan in Google. Nieuwe content is namelijk van belang voor Google. Des te meer unieke content je hebt, hoe hoger je website zal komen in Google. Maar hoe kun je nu aan nieuwe content komen? Je kunt er dan voor kiezen om te gaan bloggen. Daarvoor kan je WordPress blog op je website gaan gebruiken. Maar waar moet je nu allemaal op gaan letten als je een blog gaat schrijven? Hieronder kan je een aantal handige tips lezen waardoor je een goede blog kunt schrijven.


Zoekmachine vriendelijk

Je kunt wel een blog schrijven, maar als niemand je blog leest, heeft dit natuurlijk weinig zin en heb je tijd verspild. Daarom is het belangrijk dat je een goede blog schrijft die door de zoekmachines gevonden wordt. Wanneer een blog goed scoort in de zoekmachines (bijvoorbeeld Google) kunnen er veel gratis bezoekers naar je website komen. Door middel van een bepaald zoekwoord zullen deze mensen dan op je website terecht komen. Echter, er wordt vaak vergeten om de blog te optimaliseren voor zoekmachines. Maar waar moet je nu eigenlijk op letten als je een blog voor zoekmachines gaat optimaliseren? Allereerst mag je geen duplicate content gebruiken, gebruik dus geen letterlijke teksten van andere website. Zorg ervoor dat meta tags als de titel, keyword en de omschrijving in orde zijn. Hanteer een duidelijke URL en gebruik je keywords zeker niet teveel in de tekst. Zorg ervoor dat je content waardevol is, Google zal dan je post als informatief gaan zien. Zorg voor interne links in de artikelen. Belangrijke woorden kan je dik drukken. Daarnaast is het aan te raden om je blog op social media te delen.


Waardevolle blog

Het schrijven van een blog kan iedereen, maar het is wel belangrijk om een waardevolle blog te schrijven. Dat wil zeggen dat een bezoeker ook daadwerkelijk wat aan je blog moet hebben. Er zijn nog steeds bloggers die vergeten om goede content aan te bieden waar de lezer ook daadwerkelijk wat aan heeft. Het is dus lang niet altijd voldoende om een kort en simpel bericht te schrijven. Je moet dan ook content maken waardoor de lezer geboeid zal worden en na afloop moet de lezer het gevoel hebben dat de informatie waardevol is voor hem of haar.


Daarnaast moet je laten zien dat je een autoriteit bent. Je moet weten waar je het over hebt. Mensen moeten zien dat je echte kennis in huis hebt. Als ze een vraag hebben over het onderwerp, ben jij degene waar ze uit moeten komen.


Opmaak van de blog

Ook de opmaak van de blog is iets waar veel aandacht aan besteed moet worden. De bezoeker moet goed weten waar hij of zijn aan toe is. De blog moet duidelijk zijn en de bezoeker moet kunnen ontdekken of het antwoord op zijn of haar vraag hier te vinden is. Tegenwoordig lezen de mensen niet meer, maar scannen ze vooral een artikel. Daaruit trekken ze een conclusie. Lezers gaan op zoek naar de interessante informatie en zoeken dus vooral naar kernwoorden. Daarom moet je blog ook goed scanbaar zijn. Als de bezoeker grote lappen tekst ziet, zonder witregels, dan zal de bezoeker snel afhaken. Een grote lap tekst is immers niet fijn om te lezen. Maak je teksten dus overzichtelijker. Je kunt daarvoor kopjes gebruiken (H1, H2 en H3). Dit worden ook wel heading tags genoemd. Zo weet de bezoeker waar bepaalde stukken over gaan.


Visuele content toevoegen

Visuele content toevoegen aan een blog wordt steeds belangrijker. Hiermee worden filmpjes, foto’s en geluidsfragmenten bedoeld. Dit is niet alleen handige content, het is ook nog eens leuk en de bezoeker zal het kunnen waarderen. Een bezoeker zal meer waarde hechten aan een artikel waarin een mooi infographic is opgenomen, die alles nog eens verduidelijkt. Maar je kunt ook bijvoorbeeld YouTube filmpjes aan je artikel toevoegen. Kies voor tekst in combinatie met visuele content. Je blog zal daardoor een stuk completer worden en zal beter gaan scoren!


Als je uitleg geeft in een artikel, kan je er ook voor kiezen om er een filmpje van te maken. Hier kan je nog verdere uitleg geven. Dat is een leuke en zeer handige toevoeging op het artikel. Ook is het filmpje nog eens vindbaar op YouTube waardoor mensen op je website komen.


Interactie aangaan

Je kunt wel een blog schrijven, maar het is ook belangrijk dat je interactie zoekt met je doelgroep. Dat kan je doen op social media, social media is uitermate geschikt voor het zoeken van interactie. Maar je kunt ook mensen de mogelijkheid geven om te reageren op je artikel. Over het algemeen zijn reacties op je artikelen zeer relevant. Dat betekent dat ze ook relevant worden voor Google. Bezoekers krijgen daarnaast een extra mogelijkheid. Ze kunnen namelijk ook informatie uit de reacties halen. Misschien heeft de bezoeker wel een vraag, deze kan je dan beantwoorden in de reacties.


Maar hoe krijg je nu de reacties op een blog? Je kunt je bezoekers gewoon vragen of ze een reactie willen plaatsen. Je kunt dan zeggen dat je het leuk vind als bezoekers een reactie willen plaatsen. Hierbij kan je ook zeggen dat mensen die een vraag hebben, deze gerust kunnen stellen. Vanzelf zullen er dan reacties volgen.


Je kunt er ook voor kiezen om een social media plug-in binnen WordPress te gebruiken waardoor bezoekers gemakkelijk je blog kunnen delen.


Aan de slag met bloggen

Wanneer je wilt gaan bloggen zijn de tips hierboven zaken die je moet meenemen. Een goede blogpost is ook nog eens professioneel en de bezoeker zal het goed kunnen lezen.




Een goede blog schrijven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten