woensdag 27 augustus 2014

WhatsApp blijft groeien ondanks overname

WhatsApp, de populaire Chat-app, heeft maandelijks zo’n 600 actieve gebruikers. In een tijdsbestek van vier maanden is het aantal met 100 miljoen gegroeid. Deze cijfers werden bekend gemaakt door Jan Koum. Jan Koum was jarenlang de CEO van WhatsApp. Inmiddels is Koum hoofd van het team binnen Facebook. Hij publiceerde deze cijfers op Twitter.


Gebruikers

In de maand april had WhatsApp al zo’n 500 miljoen bezoekers en ging over die grens van 500 miljoen heen. Toen WhatsApp werd overgenomen door Facebook lag het aantal gebruikers nog rond de 450 miljoen gebruikers. In een onderzoek van NU.nl zei een derde van de ondervraagden dat zij zouden stoppen met het gebruik van WhatsApp, als de dienst zou worden overgenomen door Facebook. Echter, de dienst blijft nog steeds heel snel groeien.


Concurrentie

De grootste concurrent van WhatsApp is de Chinese berichten-app Wechat. Deze dienst heeft ruim 400 miljoen gebruikers. Maar ook het Japanse Line heeft ongeveer 400 miljoen gebruikers. Bij Line gaat het wel om geregistreerde gebruikers, die dus niet allemaal actief hoeven te zijn. Koum zegt in een tweetal dat er een groot verschil is tussen actieve en geregistreerde gebruikers.


Facebook en WhatsApp

Facebook heeft nog geen stappen ondernomen om WhatsApp dichter bij het sociale netwerk te brengen. Laatst raadde Facebook aan gebruikers om over te stappen naar Facebook Messenger, ook een berichten-app.




WhatsApp blijft groeien ondanks overname

Geen opmerkingen:

Een reactie posten