dinsdag 5 augustus 2014

Alle Europeanen in rechtszaak tegen Facebook



In de media kon je lezen dat een Oostenrijkse advocaat Facebook aan wil klagen wegens het schenden van de privacy. De Oostenrijkse advocaat die tevens ook een voorvechter is van privacy hoor je in de bekendmaking zeggen dat hij Facebook aan wil klagen vanwege de verschillende vormen van privacy schending. Het is wel de bedoeling wanneer je een Europeaan bent en je bent een gebruiker van Facebook dat je mee gaat doen en je bij de zaak gaat voegen.


Rechtszaak

Als je als Europeaan mee wil gaan doen met deze gezamenlijke rechtszaak, dan is het wel de bedoeling dat het gebeurt in Oostenrijk. De advocaat hoor je zeggen dat het sociale netwerk Facebook wordt beschuldigd van het niet zo nauw nemen van de Europese privacywetten. Het is volgens de Oostenrijkse advocaat zo, als je ziet dat het hoofdkantoor van Facebook in Ierland is gevestigd, dan moet je als bedrijf zijnde je ook aan de Europese wet houden.


Beloften in het verleden

Je weet dat er in het verleden meerdere beloftes zijn gedaan om eventuele verbeteringen door te voeren, maar je bent nu al jaren verder en er is nog niets gebeurd. Het begon in 2012, Facebook met het automatisch taggen van foto’s op basis van gezichtsherkenning, dit hadden ze toen gedaan omdat Facebook ook toen kritiek kreeg van Europa. Als je hoort waarvoor Facebook aangeklaagd wordt door de Oostenrijkse advocaat dan is dat nogal wat.


Aangeklaagd

Facebook wordt aangeklaagd omdat je ziet dat het de Europese wet overtreedt. Facebook wordt ook aangeklaagd omdat het de Amerikaanse geheime dienst steunt. Maar het is ook bewezen dat Facebook de gebruikers volgt op basis van de like-knop. De introductie van Graph Search kun je ook onwettig noemen. Volgens de advocaat is het zo als je zonder toestemming informatie doorgeeft aan derden en de gebruiker wordt niet geboden om een keuze te maken over wat er met de data gebeurt ook dit strafbaar is. Volgens de advocaat kun je er op rekenen dat er een schadevergoeding wordt geëist van minimaal 500 miljoen euro per gebruiker.




Alle Europeanen in rechtszaak tegen Facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie posten