zaterdag 2 augustus 2014

Twitter heeft goed gepresteerd



Twitter maakte onlangs de kwartaalcijfers bekend over de maanden april, mei en juni, je kon dit lezen in de media. Dat Twitter het afgelopen kwartaal boven verwachting gepresteerd heeft kon je wel verwachten, Twitter had een omzet van meer dan 300 miljoen dollar en 270 miljoen actieve gebruikers. In het tweede kwartaal van 2014 draaide Twitter een hogere omzet dan de 283 miljoen dat werd gedacht, je kon merken aan de beursanalisten dat de omzet hoger was dan werd verwacht.


Omzet kwartaal

Je ziet dat het aantal actieve gebruikers nu ligt op ruim 270 miljoen gebruikers, de analisten hadden het aantal actieve gebruikers geschat op ongeveer 260 miljoen gebruikers. Ten opzichte van hetzelfde kwartaal van vorig jaar kun je stellen dat dit een stijging is van 24 procent in actieve gebruikers. Het is wel zo dat de stijging in lijn is met het vorig kwartaal, je zag dat er toen 14 miljoen nieuwe actieve gebruikers bijkwamen. Wanneer je naar de gemiddelde gebruiker gaat kijken wat betreft de mobile telefoon dan zie je dat deze nog meer stijgt ten opzichte van vorig jaar. Vorig jaar had je meer dan 200 miljoen mobiele gebruikers, je hebt hiermee een stijging van bijna 30 procent. Ook zag je de aantal keren dat Twitter gebruikers hun tijdlijn gebruikte stijgen.


Tijdlijn

Volgens de berichten van Twitter keken het afgelopen kwartaal de Twitter gebruikers meer dan 170 miljard keer naar hun Twitter- tijdlijn, je kunt dit een stijging noemen van 15procent. Het gaat met Twitter ook goed als je naar de omzet gaat kijken van de advertenties. Je zag dat de omzet met 100 procent steeg ten opzichte van het vorig jaar, nu zie je dat Twitter 1.60 dollar krijgt voor iedere duizend keer dat er naar de tijdlijn wordt gekeken. Deze getallen zorgen ervoor dat je een advertentie omzet krijgt van meer dan 270 miljoen dollar, je kunt dit een toename noemen van meer dan 120 procent. Meer dan 80 procent hiervan werd verdiend met mobiele apparaten.




Twitter heeft goed gepresteerd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten