dinsdag 12 augustus 2014

Facebook gesteund door techgiganten



Facebook is de laatste maanden veelal in het nieuws wegens rechtszaken. Maar deze keer is het nieuws dat zij worden gesteund door een groot aantal prominente techbedrijven, zoals Google en Microsoft. Zij worden bijgestaan in een juridisch gevecht over de bescherming van de persoonsgegevens.


Rechtszaak

Nadat Facebook in 2013 de gegevens van 381 gebruikers overhandigd heeft aan de gemeente van New York, is er een rechtszaak aangespannen. De gebruikers konden geen bezwaar maken. Tot juni dit jaar mochten zij de gebruikers niet informeren of een melding maken van dit voorval. In deze strijd krijgt Facebook nu bijval van onder andere Microsoft en van Google. Dropbox, Twitter, Meetup Yelp en andere techsites helpen Facebook.


Bezwaar maken

Alle techbedrijven maken samen bezwaar tegen het spreekverbod dat Facebook werd opgelegd. Het moet mogelijk zijn vinden zij om gebruikers te beschermen tegen onrechtmatige beslissingen van overheidsinstanties. Facebook zegt dat het vierde amendement van de Amerikaanse grondwet wordt geschonden, hierbij worden burgers beschermd tegen onredelijke doorzoekingen of inbeslagnames zonder dat burger daarvan op de hoogte is. De gebruikersgegevens zijn door Facebook destijds al overhandigd aan de rechter. De rechtszaak is gestart omdat zij willen voorkomen dat het in de toekomst nog eens zal gebeuren.




Facebook gesteund door techgiganten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten