donderdag 21 augustus 2014

Zes reden waarom je voor een lokale managed hoster kiest

Bij het lanceren van een website of webwinkel zul je vaak terecht komen bij een extern hostingbedrijf. Zo is het heel vaak aangewezen om hiervoor een beroep te doen op een Nederlandse hoster. Hieronder bespreken we zes redenen waarom je voor een lokale managed hoster moet kiezen:


1. Meer ondersteuning


De inbreng die je van een lokale cloud-partner krijgt is doorgaans meer verregaand dan wat je van een partner uit de Verenigde Staten kunt verwachten, want hierbij moet je het toch vooral zelf gaan uitzoeken. Je zult dan over enige IT-expertise moeten beschikken of juist mensen in huis hebben die ermee aan de slag kunnen gaan.


Bij deze overzeese hosting omgevingen zijn doorgaans ‘unmanaged’: men gaat er van uit dat u het beheer zelf doet. U hebt dus intern (terug) mensen nodig om te bepalen welke resources u nodig heeft en wat de ideale oplossing is voor uw situatie. De laatste jaren zagen we echter de overgang van deze unmanaged hosting naar managed hosting waarbij de hostingpartner, door middel van een Service Level Agreement (SLA), het management voor zijn rekening nam gekoppeld aan een compensatieregeling bij niet-naleving


2. Betere bereikbaarheid


Een lokale hoster is niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk dichter bij je bedrijf. De ondersteuning verloopt namelijk in je eigen taal en door personen die in dezelfde tijdszone als jij werken. Zo is de dienst normaal gezien meer bereikbaar en ook vaker ingestemd op de kleine en middelgrote ondernemingen en dat is ook nodig. Zo is hosting de laatste jaren maatwerk geworden waarbij de expertise van een hostingbedrijf essentieel is. Dergelijke kennis en dienstverlening kan je onmogelijk verwachten van een multinational die één standaardoplossing aanbiedt.


3. Betere bereikbaarheid


Een lokale hostingbedrijf is niet alleen beter bereikbaar in functie van ondersteuning, maar je bent dat zelf ook voor je eigen klanten. Een lokaal gehoste website is namelijk vlotter en sneller bereikbaar voor je bezoekers.


4. Dezelfde taal


Een lokale hoster praat natuurlijk niet alleen je taal voor ondersteuning van je infrastructuur en toepassingen, maar spreekt ook dezelfde taal wat je IT en business betreft. Zo kent een lokale dienst ook de lokale gebruiken, want een doorsnee Amerikaans bedrijf verschilt veel van een doorsnee Nederlands bedrijf.


5. Betere garanties


Als je voor een lokale hoster kiest zul je vaak betere Service Level Agreements krijgen en dus sterkere garanties op het verstrekken van de dienst, dan dat je bij een overzeese hostingpartner aan gaat kloppen. Dankzij Service Level Agreements of SLA’s van een ‘managed’ hosting provider hoef je je alvast geen zorgen te maken.


6. Juridische zekerheid


De servers van een lokaal hostingbedrijf staan vaak fysiek in Nederland, wat juridisch nuttig kan zijn in het geval van een conflict tussen partijen. Want een juridisch conflict in het buitenland, en zeker buiten de EU, is een strijd op onbekend terrein.




Zes reden waarom je voor een lokale managed hoster kiest

Geen opmerkingen:

Een reactie posten