woensdag 27 augustus 2014

Overheden kopen software voor locatie burger

The Washington Post meldt dat tientallen nationale overheden in de afgelopen jaren speciale software hebben gekocht om de locatie van burgers te bepalen. The Washington Post heeft namelijk een aantal marketingdocumenten ingezien en sprak medewerkers van bedrijven die deze software verkopen.


De documenten waren alleen beschikbaar voor de overheidsinstanties om zodoende de het doel van de gepromote software geheim te houden.


Locatie bepalen

Volgens de krant wordt met behulp van een telefoonnummer bepaald waar de eigenaar van het nummer ongeveer is. In eens stedelijk gebied is het mogelijk om de locatie van een persoon tot op honderden meters te bepalen. In een landelijke omgeving tot enkele kilometers.


SS7-protocol

Het SS7-procotol wordt uitgebuit door de software. Van dit protocol maken telecomproviders wereldwijd gebruik om telefoongesprekken op te zetten. Door middel van dit protocol kan worden opgevraagd waar een persoon voor het laatst verbinding heeft gemaakt met een zendmast.


Verzoeken zouden wel geblokkeerd kunnen worden door de providers. Maar dit gebeurt nauwelijks aldus The Washington Post. Daarnaast geven experts aan dat het protocol op een slechte wijze is beveiligd. De standaard is namelijk sinds 1980, toen de introductie plaats vond, zwaar verouderd.




Overheden kopen software voor locatie burger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten