woensdag 20 augustus 2014

KPN gooit hoge ogen bij NS-contract

De Nederlandse spoorwegen oftewel NS hebben een hernieuwde, grote ict-aanbesteding van werkplek- en infrastructuurdiensten voorlopig aan KPN gegund. Deze miljoenenaanbesteding wordt ook wel EA Sprong genoemd en het is een vervolg op de grote uitbesteding van het it-beheer uit 2007.


Toen sloot NS contracten met CSC, KPN en het toenmalige Getronics Pinkroccade (tegenwoordig KPN). KPN neemt in het nieuwe contract, dat opties voor clouddiensten bevat, ook het deel van CSC over. Dat melden bronnen rond NS. 


Een woordvoerder van de NS wilt nog niet bevestigen dat KPN het contract voorlopig heeft gekregen. ‘De bezwaartermijn loopt nog. De kans bestaat bijvoorbeeld dat nummer 1 nog nummer 2 kan worden. Zolang die termijn loopt, kunnen wij nog geen uitspraken doen.’ Capgemini zou overigens als tweede zijn geëindigd.


 Zo gaat in de kern om een Europese aanbesteding om de levering van algemene ict-dienstverlening met betrekking tot werkplekbeheer, cloud hosting, servicedesk, legacy houting, ict-beveiliging en servicemanagementprocessen,


NS heeft daarnaast laten weten een aantal optie mee te nemen om tot een zeker moment over te kunnen stappen op grootschalige cloud computing. Je moet dan denken aan de opties high available hosting, SaaS en webhosting. Verder is er nog de optie om een leverancier het technisch applicatiebeheer voor specifieke NS-applicaties te laten uitvoeren. Of KPN ook dit deel mag uitvoeren, is momenteel nog niet duidelijk.




KPN gooit hoge ogen bij NS-contract

Geen opmerkingen:

Een reactie posten