zondag 17 augustus 2014

Impact social media niet onderschatten!

Social media speelt een belangrijke rol in onze samenleving en zeker in het bedrijfsleven. In het bedrijfsleven worden vaak uitspraken gedaan via social media door werknemers. Maar deze uitspraken kunnen dus ook snel verspreid worden en zo weet iedereen wat een werknemer bijvoorbeeld van een bedrijf vindt.. Let dus goed op wat je op social media plaatst!


Social media in het bedrijfsleven

‘Je uitlatingen op internet zijn erg verweven met de functie die je vervult’, zegt Van Gelderen. Er zijn de laatste tijd door diverse politici ook uitspraken gedaan die niet konden. Een voorbeeld hiervan zijn de uitlatingen van ambtenaar Yasmina Haifa.’In het geval van deze mevrouw denk ik dat ze een groot arbeidsrechtelijk probleem heeft.’


Door de berichten die op social media zijn verspreid, krijgt zij haar huidige functie niet meer terug. Al leven we in een land waarin we onze mening mogen uiten, dit wil niet zeggen dat iedere ambtenaar alles wat hij denkt op social media kan plaatsen.


Consumenten en social media

Consumenten maken ook volop gebruik van social media. Als zij een social media pagina van een bedrijf bezoeken er worden veel negatieve uitlatingen gedaan, dan zullen zij hierdoor minder snel iets kopen dan wanneer een bedrijf alleen maar positieve reacties heeft. Je kunt hierdoor zien dat social media van groot belang is. Ook wanneer je een webshop of een website hebt is het goed om deze aan social media te verbinden, maar let daarbij goed op wat je hier op plaatst, berichten kunnen snel worden gedeeld!




Impact social media niet onderschatten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten