vrijdag 1 augustus 2014

Heading tags gebruiken



Heading tags kunnen er voor zorgen dat een website goed maar ook overzichtelijk wordt. Met Headings tags is het mogelijk om artikelen op een website overzichtelijk in te delen. Een artikel kan op deze manier verdeeld worden in paragrafen en zelfs sub paragrafen. Echter headings tags kan je op een hele succesvolle manier toepassen zodat je artikelen beter zullen worden geïndexeerd en daardoor hoger zullen scoren in Google.


Wat zijn heading tags?

Eerst moet je weten wat headings tags zijn. Als je dat weet kan je heading tags succesvol toepassen voor zoekmachineoptimalisatie. Een website met artikelen moet uiteraard overzichtelijk zijn. Als dat niet het geval is, zal een bezoeker snel weer weg zijn. Daarom moet je heading tags gebruiken, het zijn een soort subkopjes. Er zijn verschillende heading tags:

- Heading 1 (Koptekst 1)

- Heading 2 (Koptekst 2)

- Heading 3 (Koptekst 3)

Heading 1, ook wel afgekort als H1 is de belangrijkste. Daarmee is het ook de belangrijkste voor Google. Als je een artikel gaat schrijven moet je één keer gebruik maken van de H1 tag. De H2 en H3 tags kunnen wel meerdere keren gebruikt worden. Echter, de H3 tag kan je vaker gebruiken dan de H2 tag. De H3 tag is namelijk niet zo belangrijk als de H2 tag. Dankzij de tags zijn de teksten niet één grote lap, maar worden ze overzichtelijk.


WordPress en heading tags

Binnen het CMS-systeem WordPress is het heel gemakkelijk om heading tags te gebruiken. Dit kan je doen door in de editor op het icoontje van ‘paragraaf’ te klikken. Als je erop klikt, komen de verschillende kopteksten tevoorschijn. Klik op een heading tag en deze zal worden toegevoegd!


Heading tags voor je SEO

Maar er is nog een voordeel aan het gebruiken van heading tags. Ze zijn namelijk ook zeer belangrijk voor je SEO. Als je een artikel schrijft, wil je uiteraard gevonden worden op een bepaald zoekwoord. Daarom doe je er verstandig aan om de verschillende tags te gebruiken met het zoekwoord erin. Daardoor zal je de tekst meer kracht meegeven en dat zal opgemerkt worden door Google. Daarom is het aan te raden om minimaal 1 keer het zoekwoord in een tag te gebruiken. Doe dit echter niet te veel. Een keer is meer dan prima.




Heading tags gebruiken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten