vrijdag 22 augustus 2014

Opnieuw grote hackersaanval in Amerika

Een Oost-Europese hackersgroep die eerder verantwoordelijk was voor de inbraak bij de Amerikaanse winkelketen Target, heeft naar alle waarschijnlijkheid weer een hack uitgevoerd. Dit keer is de koeriersdienst UPS het slachtoffer.


Er zouden creditcardgegevens bij meer dan 50 vestigingen gestolen zijn. UPS heeft de hack bevestigd en heeft een lijst van de gehackte winkels online gezet. UPS heeft meer dan 4000 vestigingen in de VS.


Malware

UPS heeft de hack ontdekt na een waarschuwing van de veiligheidsdiensten van Amerika. De hackers hebben netwerken gescand op lekken, deze lekken werden gebruikt om malware te installeren die niet detecteerbaar is. UPS meldt dat intussen de malware onschadelijk is gemaakt.


Oost-Europese hackers

New York Times meldt dat er naar alle waarschijnlijkheid een Oost-Europese groep hackers achter de hack zitten. Dit heeft New York Times vernomen van ingewijden. Zoals gezegd zou deze groep ook verantwoordelijk zijn voor meerdere hackaanvallen.


De hack werd toegepast op een systeem waarbij medewerkers vanuit huis kunnen werken. Er werd malware geïnstalleerd op de servers door de verbinding te gebruiken.




Opnieuw grote hackersaanval in Amerika

Geen opmerkingen:

Een reactie posten