donderdag 7 augustus 2014

Wordpress website met plug-ins



WordPress widgets worden erg veel gebruikt. Dat komt natuurlijk omdat de beheerder dankzij de widgets meer invloed heeft op de opbouw van de website. De widgets zijn heel divers. Er kunnen allerlei aanpassingen aan de website worden gedaan. Met name in de tekst, bijvoorbeeld in de footer. Een widget kan heel verschillend zijn. Van een stukje tekst tot aan een functionaliteit voor de pagina. Bijvoorbeeld een zoekformulier of een social media button. Als je een widget toevoegt, zal deze vaak op alle pagina’s worden getoond.


Widgets vinden

Waar vind je de widgets nu eigenlijk? Ga daarvoor in WordPress in het linkermenu naar Weergave en kies voor Widgets. Je moet echter wel de juiste rechten hebben om de widgets te kunnen bewerken. Wanneer je deze rechten niet hebt, doe je er goed aan om deze te regelen bij je webbouwer.


Widgetscherm

Aan de rechterkant worden de widgetgebieden weergegeven als je in het widgetscherm bent. Afhankelijk van het thema kan dit aantal verschillend. Sommige thema’s hebben slechts een paar gebieden, andere thema’s hebben er juist heel veel. De naam geeft aan waar de widgets weer worden gegeven.


Aan de linkerkant staan de widgets die je kunt gebruiken. Ze hebben een venstertje met daarin tekst. Het toevoegen van de widgets gaat heel eenvoudig. Je hoeft ze alleen maar naar het juiste gebied te slepen. Vervolgens zullen er een aantal opties verschijnen. Per widget verschillen deze opties. Als je een widget hebt geplaatst, zal de widget direct zichtbaar worden op de website. De volgorde kan ook heel eenvoudige veranderd worden, je hoeft de widget dan alleen maar te verslepen.


Zoals gezegd worden widget dus op elke pagina vertoond. Soms kan het gewenst zijn dat je iets meer controle hebt over de weergave van de widgets op de pagina’s. Dit kan je regelen met een speciale plug-in. Deze plug-in heet ‘display plug-in’. Zodra je deze plug-in hebt geïnstalleerd zullen de widgets meer opties krijgen. Er zal dan een lijst met pagina’s worden toegevoegd.


Je kunt dan elk item selecteren

De plug-ins voor WordPress zijn ontzettend handig en bieden veel mogelijkheden. Zo kan je banners van AdSense toevoegen om geld te verdienen met je website, je kunt conversiebuttons toevoegen, social media iconen invoegen, contactformulieren plaatsen en ga zo maar door.




Wordpress website met plug-ins

Geen opmerkingen:

Een reactie posten